Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ και πρώην υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης επιτέθηκε στην εισαγγελέα της υπόθεσης Novartis, Ελένη Τουλουπάκη, ζητώντας «να δώσει σήμερα τα ονόματα των προστατευομένων μαρτύρων», γιατί, όπως είπε, εάν δεν το κάνει «όταν έρθει η ώρα θα είναι κατηγορουμένη και η κυρία Τουλουπάκη και όποιος άλλος δικαστικός κάνει τη σκευωρία».

Ads

«[…] Εφόσον τα ονόματα τους είναι γνωστά, θα αρθεί η ανωνυμία τους, θα κάνουμε μία προκαταρκτική επιτροπή στη Βουλή για να πάμε και εμείς, οι δήθεν εμπλεκόμενοι να δώσουμε όλα τα στοιχεία, θα’ ρθουν και αυτοί οι μάρτυρες οι δήθεν προστατευόμενοι, θα ρθει και ο κ. Πολάκης να μας πει πώς τα’ ξερε όλα αυτά από πριν, ενώ δεν έπρεπε να τα ξέρει, θα’ ρθει και ο κ. Παπαγγελόπουλος, ο ιθύνων νους αυτής της ιστορίας, να μας πει πως και γιατί είχε άτυπη ενημέρωση. Δεν είχε κανένα νομικό δικαίωμα να ανοίξει ούτε το εξώφυλλο…» είπε μιλώντας στον Σκάι ο Άδωνις Γεωργιάδης. 

Σημειώνεται ότι, με βάση τα πρώτα στοιχεία από τις καταθέσεις των τριών προστατευόμενων μαρτύρων, πρωταγωνιστικό ρόλο στον πρωτοφανή χορό μαύρου πολιτικού χρήματος του σκανδάλου Novartis φέρονται να είχαν ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο νυν αντιπρόεδρος της ΝΔ Αδωνις Γεωργιάδης κατά την θητεία του στο υπουργείο Υγείας.