Την ώρα που η κυβέρνηση καλείται να διαχειριστεί την εξάπλωση του κοροναϊού, όπως προειδοποιεί και η επιστημονική κοινότητα, ο υπουργός Ανάπτυξης και αντιπρόεδρος της ΝΔ απαγορεύει να μιλάμε για την Θεία Κοινωνία και τον κίνδυνο που ενέχει για τη δημόσια υγεία, χαρακτηρίζοντας μάλιστα «εμετό» την κριτική που της ασκείται και κατηγορώντας το Tvxs.gr για τα δημοσιεύματά του. 

Ads

Ο Άδωνις Γεωργιάδης, στην πρωινή εκπομπή του Σκάι κλήθηκε να σχολιάσει το θέμα του κινδύνου μετάδοσης του κοροναϊού μέσω της θείας κοινωνίας και τη σχετική απόφαση της Ιεράς Συνόδου. Αφού απάντησε ότι μετέχει στη θεία κοινωνία συχνά, «αλλά όχι κάθε Κυριακή», επέμεινε να υποστηρίζει τη «μεσαιωνική» στάση της Εκκλησίας στο σοβαρό αυτό ζήτημα, χαρακτηρίζοντας «προκλητικό» το Tvxs.gr που ασχολείται με το θέμα.

Διαβάστε επίσης: 

Ο δημοσιογράφος Ανδρέας Πετρόπουλος, που συμμετείχε στο πάνελ, άσκησε κριτική στις δηλώσεις του υπουργού με αποτέλεσμα να προκαλέσει την οργή του. «Πιστεύεις εσύ; Πιστεύεις;» ρώτησε ο υπουργός, απευθυνόμενος στον δημοσιογράφο, για να… διατάξει: «Αφού δεν πιστεύεις να μην μιλάς καθόλου γι’ αυτά. Κάθε φορά που ένας συριζαίος μιλάει, εμείς εκνευριζόμαστε» αναφώνησε, απαγορεύοντας να μιλούν γι’ αυτό το θέμα οι «άπιστοι».

Γεν. Γραμματέας νοσοκομειακών γιατρών: Είναι απαράδεκτος, να αποπεμφθεί άμεσα

Ads

Ιδιαίτερα αιχμηρός ήταν με δήλωσή του στο Tvxs.gr ο γενικός γραμματέας της ΟΕΝΓΕ και Διευθυντής νευροχειρούργος στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας, Πάνος Παπανικολάου, αναφορικά με το νέο παραλήρημα του υπουργού Ανάπτυξης, ζητώντας μάλιστα την αποπομπή του από τον πρωθυπουργό. «Επειδή τα πράγματα έχουνε γίνει ιδιαίτερα σοβαρά, κυρίως όσον αφορά τους ηλικιωμένους και τις ευπαθείς ομάδες, είναι τελείως απαράδεκτο η ίδια η κυβέρνηση να καλεί σε παραβίαση των προφυλακτικών μέτρων, τα οποία το ίδιο το υπουργείο Υγείας εξαγγέλλει. Είναι απαράδεκτο ένας υπουργός της κυβέρνησης να δημιουργεί μείζον πρόβλημα δημόσιας υγείας. Ο ίδιος ο πρωθυπουργός πρέπει άμεσα να τον αποπέμψει» αναφέρει χαρακτηριστικά.