Στα χέρια του επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ βρίσκεται η επιστολή των ελληνικών μεταρρυθμίσεων που θα επισφραγίσουν τη συμφωνία της Παρασκευής. «Λάβαμε την επιστολή, την εξετάζουμε και θα σας ενημερώσουμε» ήταν η λιτή τοποθέτηση του Ολλανδού υπουργού Οικονομικών.

Ads

Πιο συγκεκριμένα όπως δήλωσε ο Γερούν Ντάισελμπλουμ, έλαβε τη λίστα Βαρουφάκη εχθές το βράδυ, αργά αλλά έγκαιρα. Όπως είπε, «τώρα την εξετάζουμε», ενώ, κληθείς να απαντήσει εάν κρίνεται επαρκής η συγκεκριμένη επιστολή, περιορίστηκε να δηλώσει: «Θα σας ενημερώσουμε». Μιλώντας στην στην επιτροπή Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων της Ε.Ε, ο Γερούν Ντάισελμπλουμ σημείωσε επίσης ότι «η Ελλάδα είναι πολύ σοβαρή αναφορικά με τις μεταρρυθμίσεις» και τόνισε ότι «λεφτά θα εκταμιευθούν μόνο μετά από την ολοκλήρωση της αξιολόγησης του προγράμματος διάσωσης που πρέπει να έχει κλείσει μέχρι το τέλος Απριλίου».

Αναφορικά με το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από τη ζώνη του ευρώ, ο επικεφαλής του Eurogroup σημείωσε ότι συντάσσεται με την άποψη Γιούνκερ και Ντράγκι ότι «το Grexit δεν υπάρχει στο τραπέζι».

Την παραλαβή της λίστας με τις μεταρρυθμίσεις είχε ανακοινώσει νωρίτερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, με ανάρτησή της εκπροσώπου Τύπου της Κομισιόν Μίνα Αντρέεβα στο Twitter. Σύμφωνα με την Κομισιόν, «η λίστα είναι επαρκώς περιεκτική ώστε να αποτελέσει αποδεκτό σημείο εκκίνησης για μία επιτυχή ολοκλήρωση της αξιολόγησης».

Ads

«Δεν μπορώ να συμμεριστώ αυτή την στιγμή την άποψη της Κομισιόν για την λίστα, πρέπει να την δουν οι τρεις θεσμοί» υπογράμμισε ο Γ. Ντάισελμπλουμ απαντώντας στον Δημήτρη Παπαδημούλη που του ζήτησε να σχολιάσει αν είναι επαρκής η λίστα όπως δηλώνει η ΕΕ.

Δείτε live τη συζήτηση στην επιτροπή Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων της Ε.Ε:

Διαβάστε επίσης: