Σε μια νοσηρή αθλιότητα εναντίον της Κωνσταντίνας Κούνεβα επιδόθηκε στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας από τα κοινωνικά δίκτυο, την ώρα που ο Κυριάκος Μητσοτάκης διακηρύσει το «ύφος και το ήθος» της ΝΔ

Ads

Το μέλος της γραμματείας Οργανωτικού και συντονιστής ετεροδημοτών της ΝΔ, Κώστας Στεφανίδης, ανάρτησε στο προφίλ του στο Facebook το εξής: «Τώρα που η Κουνεβα του Σύριζα δεν εξελέγη Ευρωβουλευτής, ξέρει κανείς αν θα γυρίσει στη δουλειά; Ψάχνω γυναίκα για γενική το Σάββατο και δεν έχω βρει ακόμα!».

Η κατακραυγή που προκλήθηκε ανάγκασε το στέλεχος της ΝΔ κατέβαση την ανάρτηση, ενώ η Πειραιώς αναγκάστηκε να τον διαγράψει.  Θα πρέπει να σημειωθεί πως δεν είναι η πρώτη φορά που στέλεχος της ΝΔ κάνει τέτοιου είδους δηλώσεις, όμως σε αυτή την περίπτωση η ηγεσία του κόμματος αντέδρασε καθώς έρχεται σε αντίθεση με το προφίλ του «σεμνά και ταπεινά» που επιχειρεί να λανσάρει ο Κυριάκο Μητσοτάκης ενόψει των επερχόμενων εκλογών.

image

Ads

Η Κωνσταντίνα Κούνεβα πλήρωσε με την υγεία της τον αγώνα της για την υπεράσπιση και διεύρυνση των εργατικών δικαιωμάτων. Εργαζόμενη καθαρίστρια η ίδια, πρωτοπόρησε στην συνδικαλιστική οργάνωση και εκπροσώπηση των συναδελφισσών της, δεχόμενη απειλές για τη ζωή της.

Η Κούνεβα είχε αιτηθεί με σωρεία εγγράφων την αλλαγή της βάρδιάς της, από βραδινή σε πρωινή και τη μετακίνησή της από τον σταθμό Αμαρουσίου στον σταθμό Θησείο, αλλά το αίτημά της δεν έγινε δεκτό από την εργοδότρια εταιρεία. Τα μεσάνυχτα στις 22 Δεκεμβρίου 2008 και ενώ επέστρεφε από τη δουλειά της στο σπίτι της, δέχτηκε επίθεση από δύο αγνώστους, που την περιέλουσαν με βιτριόλι και την υποχρέωσαν να το καταπιεί, προκαλώντας απώλεια της όρασης από το ένα μάτι και βλάβες σε εσωτερικά όργανα.

Αταλάντευτη στην υπόθεση της χειραφέτησης της εργατικής τάξης, συνέχισε τον αγώνα της και από το Ευρωκοινοβούλιο, ως ευρωβουλευτίνα με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Τσακαλώτος: Για αυτό δεν είμαστε όλοι το ίδιο

«Η χαιρεκακία και η χυδαιότητα ως ανώτατες αρχές και μάλιστα ενάντια σε μια γυναίκα, την Κωνσταντίνα Κούνεβα, θύμα απίστευτης βίας. Για αυτό δεν είμαστε όλοι το ίδιο», αυτό έγραψε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος σχολιάζοντας τη χυδαία ανάρτηση του -μέχρι πρότινος- στελέχους της ΝΔ – όπως ο ίδιος δηλώνει- για την Κωνσταντίνα Κούνεβα.

Ειδικότερα, ο υπουργός Οικονομικών στην ανάρτησή το αναφέρει: