Νέο νόμο-πλαίσιο για τα Πανεπιστήμια μελετά το Υπουργείο Παιδείας. «Έχουμε εξαγγείλει μία πλήρη ανατροπή του νόμου -πλαίσιο για τα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα», δήλωσε ο ειδικός γραμματέας Ανώτατης Εκπαίδευσης Β. Παπάζογλου, ερωτηθείς αν θα αλλάξει ο προηγούμενος νόμος που θεσπίσθηκε επί υπουργίας Μαριέττας Γιαννάκου.

Ads

«Ο νόμος δεν ήταν εφαρμόσιμος. Όποια ιδρύματα προσπάθησαν να τον εφαρμόσουν στέλνοντας συστημένες επιστολές σε φοιτητές που έχουν ξεπεράσει το χρόνο σπουδών, οι περισσότερες επιστράφηκαν διότι ήταν άγνωστη η κατοικία των φοιτητών», τόνισε ο ειδικός γραμματέας.

«Άρα πρέπει να βρεθεί ένας άλλος τρόπος. Υπάρχουν συζητήσεις αυτή τη στιγμή για το πώς θα είμαστε σίγουροι πόσους φοιτητές έχουμε. Το ζητούμενο είναι να ξέρουμε πόσους φοιτητές έχουμε στην Ελλάδα, γιατί αυτή τη στιγμή δεν ξέρουμε», πρόσθεσε.

Ο ειδικός γραμματέας κατέληξε λέγοντας ότι «μέσω του συστήματος που αναφέρεται στα συγγράμματα θα έχουμε μία πρώτη εικόνα πόσοι είναι οι ενεργοί φοιτητές στη χώρα μας. Όχι βέβαια απόλυτα, αλλά θα έχουμε μία καλή εικόνα».

Ads