Κατεπείγουσα έρευνα διέταξε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθήνας Αντώνης Ελευθεριάνος για τον τραυματισμό της 16χρονης στο Νέο Ηράκλειο.

Ads

Όπως αναφέρει η ΕΡΤ, στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης θα εξακριβωθεί αν έχουν τελεστεί τα κακουργήματα της απόπειρας ανθρωποκτονίας ή της πρόκλησης βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης.

Την έρευνα αναλαμβάνει να διενεργήσει το Τμήμα Ανθρωποκτονιών υπό την εποπτεία της εισαγγελέως που ανέλαβε την προκαταρκτική.

Η Εισαγγελία ζητεί να καταθέσει η 16χρονη, όταν η κατάσταση της υγείας της το επιτρέψει και να εξεταστούν ως μάρτυρες οικεία της πρόσωπα, να διαβιβαστούν τα έγγραφα του ιατρικού φακέλου και να αναζητηθεί οπτικοακουστικό υλικό από κάμερες στην περιοχή.

Ads

Υπενθυμίζεται ότι, το βράδυ της Κυριακής πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας από άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου στο Σύνταγμα, ενώ την 16χρονη επισκέφθηκαν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, ζητώντας άμεση διαλεύκανση της υπόθεσης.

Η «Συνέλευση αλληλεγγύης για την Β» κάνει λόγο για μια ακόμα περίπτωση «αστυνομικής βαρβαρότητας», τονίζοντας πως άνδρες της ΟΠΚΕ επιτέθηκαν σε ομάδα αντιφασιστ(ρι)ών, με την αστυνομία στην ανακοίνωσή της να μην αναφέρει τίποτα για τον τρόπο με τον οποίο τραυματίστηκε η 16χρονη, ενώ υποστηρίζει πως η ομάδα των ΟΠΚΕ δέχθηκε επίθεση.

Διαβάστε: Νέο Ηράκλειο / 16χρονη τραυματίστηκε σοβαρά μετά από αντιφασιστική συναυλία

Ανακοίνωση για την υπόθεση εξέδωσε και η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή (ΚΕΕΡΦΑ), όπου ανέφερε μεταξύ άλλων πως «κατά τη διάρκεια της αντιφασιστικής συναυλία στις 28/10 αστυνομικοί καταδίωξαν ομάδα νεαρών αντιφασιστών που προσερχόντουσαν στη πλατεία Ν. Ηρακλείου. Η ομάδα των νεαρών μετά την επίθεση που δέχτηκε από την ομάδα των αστυνομικών έτρεξε να φύγει και ήρθε σε επαφή με κόσμο της αντιφασιστικής συγκέντρωσης», για να προσθέσει:

«Η Αστυνομία επιχειρεί να εμφανίσει το θύμα της επίθεσης ως «κουκουλοφόρο» προκειμένου να συγκαλύψει την βάρβαρη επίθεση που έστειλε την 17χρονη Β.Μ. στο νοσοκομείο Γεννηματά όπου και βρίσκεται σε κώμα. Μάλιστα, συνδικαλιστές αστυνομικοί διακινούν σενάριο ότι χτυπήθηκε από τους αντιφασίστες με πέτρα ενώ οι γιατροί του νοσοκομείου που την εξέτασαν εκτιμούν ότι δέχτηκε χτύπημα με ξύλο η γκλόμπ».

Στο μεταξύ, όπως κατήγγειλε ο  Αντιφασιστικός Συντονισμός Αθήνας – Πειραιά αλλά και η ΚΕΕΡΦΑ, νωρίτερα την ίδια μέρα, ακροδεξιοί πέρασαν από το χώρο της συναυλίας και πέταξαν τρικάκια με τα οποία καλούσαν σε συγκέντρωση την 1η Νοέμβρη για τις δολοφονίες των χρυσαυγιτών Μανώλη Καπελώνη και Γιώργου Φουντούλη.