Απειλητικά μηνύματα δέχεται η οικογένεια στην Πάτρα που έχασε τα τρία κοριτσάκια της, όπως καταγγέλλει ο δικηγόρος της, ενώ την ίδια στιγμή τα σχετικά με την υπόθεση δημοσιεύματα σοκάρουν το πανελλήνιο.

Ads

Διαβάστε επίσης: ΕΛ.ΑΣ. για τα νεκρά παιδιά στην Πάτρα: Ανακοινώσεις όταν τελειώσουν οι έρευνες

Μιλώντας στο pelop.gr, o δικηγόρος της οικογένειας Γιάννης Κόττας ανέφερε πως εστάλη μήνυμα με παραλήπτες τους γονείς από μία κυρία (το όνομα της οποίας γνωρίζουν οι συνήγοροι) και στο οποίο «καλεί κόσμο να μεταβούν έξω από το σπίτι της οικογένειας να βρουν τη μητέρα και να τη λιντσάρουν». Αυτό δεν είναι το μοναδικό μήνυμα που δέχονται για την υπόθεση, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, καθώς φέρεται να λαμβάνει εκατοντάδες.

Υποστηρικτικός στην οικογένεια φαίνεται να είναι και υψηλόβαθμος δικαστικός στην Πάτρα, που μίλησε ανώνυμα στην εφημερίδα «Πελοπόννησος», ο οποίος σχετικά με τις έρευνες αναφέρει χαρακτηριστικά «θα δούμε, τελευταίους… αν χρειαστεί, τους γονείς. Αυτό το κουτσομπολιό, το ατελείωτο, δεν μας αφορά».

Ads

Ο δικαστικός μάλιστα ξεσπά εναντίον της ΕΛ.ΑΣ σχετικά με τη διαχείριση της υπόθεσης, εκφράζοντας την αγανάκτησή του για τα όσα εκτός πραγματικότητας γράφονται στα Μέσα, για τα οποία κατηγορεί την Αστυνομία, τονίζοντας ότι «αυτοί, στην ΕΛΑΣ, τα έκαναν μούσκεμα» καθώς αυτοί κάνουν διαρροές στον Τύπο.

Όπως τόνισε, «θα γίνει διερεύνηση… μην τυχόν και προκύψει κάτι. Αυτό που ζητείται είναι οι νεκροψίες, για να δούμε τι αναγράφεται ως αιτία θανάτων. Θα εξεταστούν οι νεκροτόμοι, που έκαναν αυτοψίες στα παιδιά. Επίσης, αν οι ιστολογικές εξετάσεις παραπέμπουν σε κάτι. Το ίδιο και οι παθολογοανατόμοι αν βλέπουν κάτι».

«Μην βλέπουν τόσο CSI στην Αστυνομία»

Ο δικαστικός καταγγέλλει πως όσα «αυτά που γράφονται, πραγματικά, δεν ξέρω ποιος τα διαδίδει. Για εκταφές, συλλήψεις το επόμενο 24ωρο… Αυτά είναι παντελώς αβάσιμα». Ο ίδιος μάλιστα αναφέρει χαρακτηριστικά ότι τα όσα ακούγονται, μάλλον αποδεικνύουν ότι κάποιοι βλέπουν πολύ CSI (αστυνομική αμερικανική σειρά, με ομάδα που εξιχνιάζει δύσκολα εγκλήματα και σκοτεινές υποθέσεις).

Η άποψη μάλιστα εκπροσώπων της ΕΛΑΣ, ότι όσα λέγονται τα βγάζουν από μόνοι τους οι δημοσιογράφοι, δεν γίνεται αποδεκτή από τη δικαιοσύνη, αφού αυτή πιστεύει το αντίθετο. «Η Αστυνομία δίνει τις πληροφορίες. Να μαζευτούν. Δεν τα γεννούν μόνοι τους οι συντάκτες. Τους κάνουν διαρροές. Έχουν εκπροσώπους Τύπου. Αυτοί, στην ΕΛΑΣ, τα έκαναν μούσκεμα, αυτοί να τα μαζέψουν τώρα. Για να μην αρχίσουμε και ψάχνουμε ποιος έχει κάνει διαρροή ψευδών ειδήσεων. Στην πλάτη ανθρώπων θα παίζουμε; Από το να κάνω κουτσομπολιό μέχρι το να κάνω μία δίωξη η απόσταση είναι τεράστια».

Αναφερόμενος στο σχόλιο για το αίτημα της ΕΛΑΣ Αττικής για εκταφή της 9χρονης Τζωρτζίνας, είπε «ποιοι είναι αυτοί οι ξύπνιοι που μιλάνε και ζητούν εκταφές; Έτσι ξεθάβουμε τον κόσμο και μάλιστα παιδιά; Πρέπει να το ζητήσει ο ιατροδικαστής και να υπάρχουν σοβαρά στοιχεία και σοβαροί λόγοι που το ζητάει. Κι αν συναινέσει η δικαιοσύνη για να δώσει σχετική παραγγελία. Τι μακάβρια πράγματα είναι αυτά που παίζουν στον γύρο του διαδικτύου. Το ξαναλέω. Ή όλη η Ελλάδα βλέπει CSI ή χαπακώνονται. Δεν είμαστε στα καλά μας, κάτι γίνεται; Πάνε να συγκρίνουν με υποθέσεις σε ξένες χώρες. Κάποιοι βλέπουν πολύ Netflix! Εδώ θα δούμε δηλαδή serial killer! Γίνεται μία έρευνα, ό,τι δείξουν τα στοιχεία. Αλλά τώρα προσπαθούμε να μαζέψουμε άλλων τα άπλυτα».

Σε επικοινωνία, πάντως, που είχε ο δικαστικός με το Τμήμα Ανθρωποκτονιών Αττικής της Ελληνικής Αστυνομίας, ζητήθηκε «να σταματήσουν τέτοιου είδους διαρροές στα ΜΜΕ.