Σύγχυση σχετικά με τα νέα κρούσματα για τον κοροναϊό προκάλεσαν δύο διαφορετικές αλλά ταυτόχρονες ενημερώσεις, η μία από τον εκπρόσωπο του Υπουργείου Υγείας, Σωτήρη Τσιόδρα και η άλλη από τη λοιμοξιωλόγο Ελένη Γιαμαρέλλου, μέλος της επιτροπής του υπουργείου Υγείας. Το γεγονός πως ο πρώτος ανακοίνωσε 18 νέα κρούσματα και συνολικά 117 και η δεύτερη ανακοίνωσε 34 νέα κρούσματα και συνολικά 133 γέννησε εύλογα ερωτήματα σχετικά με τον συντονισμό και την ενημέρωση για τις εξελίξεις. 

Ads

Συγκεκριμένα ο κ. Τσιόδρας, στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου, ανακοίνωσε ότι τα συνολικά κρούσματα κορονοϊού στη χώρα ανέρχονται σε 117.

Εξ αυτών, 34 άτομα νοσηλεύονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Όπως διευκρίνισε τα νέα κρούσματα είναι 18 και δέκα εξ αυτών δεν ιχνηλατούνται. Τα 82 κρούσματα είναι «εισαγόμενα», τα 25 αποτελούν συνέχεια των πρώτων και τα υπόλοιπα άγνωστης προέλευσης. Υπάρχουν ακόμη 15 άτομα υπό διερεύνηση.

Ads

Διαβάστε επίσης: Αποχώρησε χωρίς να δεχτεί ερωτήσεις ο Κικίλιας: Έκκληση σε γιατρούς και βάρος στην «ατομική ευθύνη»

Λίγο νωρίτερα, η Ελένη Γιαμαρέλλου, σε δηλώσεις της στο Mega, ανέφερε ότι τα κρούσματα αυξήθηκαν κατά 34, με τον συνολικό αριθμό να φτάνει τα 133.

Μάλιστα, η ίδια υποστήριξε ότι οι αριθμοί αυτοί ανακοινώθηκαν στη συνεδρίαση του ΕΟΔΥ και της ειδικής επιτροπής του υπουργείου Υγείας για τον κοροναϊό, στην οποία συμμετείχε.