Για το περιστατικό της εγκατάλειψης του μωρού στη Νέα Ιωνία αλλά και για την 19χρονη μητέρα που προέβη σε αυτή την πράξη, μίλησε ο επικεφαλής της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων, που χειρίστηκε το περιστατικό. Ο Κώστας Σχισμένος, σημείωσε ότι το περιστατικό ευαισθητοποίησε ολόκληρη την Υπηρεσία. 

Ads

Υπενθυμίζεται πως το βρέφος, που ήταν μόλις 7 ημερών, εντόπισε ένας 19χρονος φοιτητής, κάτοικος της πολυκατοικίας έξω από την οποία εγκαταλείφθηκε το κοριτσάκι, ενώ για την υπόθεση συνελήφθη και ομολόγησε η 19χρονη μητέρα του μωρού. 

Ο Κώστας Σχισμένος δήλωσε σχετικά:

«Πέρα από τη συγκεκριμένη υπόθεση, να σημειώσουμε το πόσο δύσκολο είναι να προσεγγίζουμε αυτόν τον ευαίσθητο χώρο που λέγεται “Ανήλικος”. Αφενός πρέπει να εφαρμόσεις τον Νόμο, αφετέρου πρέπει να προστατεύσεις τον κοινωνικό ιστό και το παιδί.

Ads

Δεν έχουμε έναν δράστη εγκλήματος απέναντί μας, έχουμε μια 19χρονη νεαρή κοπέλα, η οποία αντιμετωπίζει δυσκολίες και προέβη σε αυτή την ενέργεια. Ακουμπάμε με κάθε ευαισθησία τα θέματα αυτά, βγάζουμε το καλύτερό μας πρόσωπο.

Και πρόσθεσε: 

«Επειδή μας ευαισθητοποίησε πολύ αυτή η υπόθεση και η μητέρα η ίδια, ζητήσαμε προσωπικά η Υπηρεσία μας να γίνει ανάδοχη αυτού του μωρού. Η πλευρά της οικογένειας αποδέχτηκε με μεγάλη χαρά». 

Διαβάστε επίσης: