Μια γυναίκα που είναι η μητέρα του εγκαταλελειμμένου βρέφους, που βρέθηκε χθες στη Νέα Ιωνία, προσήχθη από την αστυνομία το πρωί της Πέμπτης. Πρόκειται για μία 19χρονη Ελληνίδα.  

Ads

Η νεαρή γυναίκα οδηγήθηκε στο Τμήμα Προστασίας Ανηλίκων και ομολόγησε πως εκείνη γέννησε το μόλις ημερών κοριτσάκι και στη συνέχεια το εγκατέλειψε μέσα σε ένα καρότσι σουπερμάρκετ στην πυλωτή της πολυκατοικίας, όπου και βρέθηκε. 

Η 19χρονη ζούσε με τη γιαγιά της σε διαμέρισμα στη Νέα Ιωνία. Το μωράκι βρέθηκε με τον ομφάλιο λώρο του, όμως, κανονικά κομμένο και φαινόταν ότι είχε δεχθεί ιατρική φροντίδα και είχε γεννηθεί σε μαιευτήριο και πως στη συνέχεια, προφανώς, αποφασίστηκε να εγκαταλειφθεί. Το μωρό εντόπισε ένας 19χρονος φοιτητής, στις 4 τα ξημερώματα, αφού το άκουσε να κλαίει. Η μαρτυρία του φοιτητή είναι συγκλονιστική. 

Οι αστυνομικοί παρέλαβαν το μωράκι και το μετέφεραν στο Νοσοκομείο Παίδων, όπου διαπιστώθηκε πως είναι καλά στην υγεία του. Στη συνέχεια ακολούθησε η αστυνομική έρευνα. Έγινε συλλογή βιντεοληπτικού υλικού από το σουπερμάρκετ, όπου η 19χρονη προμηθεύτηκε το καρότσι και έτσι σχηματίστηκαν οι πρώτες ενδείξεις. 

Ads

Μετά από συνδυασμό έρευνας σε μαιευτήρια για πρόσφατες γεννήσεις και ερωτήσεις των αστυνομικών πόρτα – πόρτα, έφτασαν στο διαμέρισμα που ζει η νεαρή γυναίκα. 

Η διαδικασία της ανάκρισης συνεχίζεται, ώστε να αποσαφηνιστούν πλήρως οι συνθήκες κάτω από τις οποίες η 19χρονη πήρε αυτή την απόφαση να εγκαταλείψει το μωρό της και αναμένεται να σχηματιστεί, σχετική δικογραφία σε βάρος της.