Η μεγάλη πυρκαγιά της Νέας Αγχιάλου Μαγνησίας που ξέσπασε την Πέμπτη 27 Αυγούστου προκάλεσε πολλαπλές εκρήξεις σε αποθήκη πολεμικού υλικού της Πολεμικής Αεροπορίας, με τις εικόνες να είναι σοκαριστικές.

Ads

Από τη φωτιά κάηκε ολοσχερώς ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Νέας Αγχιάλου «Δήμητρα», ενώ από το ωστικό κύμα προκλήθηκαν αλλεπάλληλες ζημιές στις προσόψεις κτιρίων και σε βιτρίνες καταστημάτων.

Ολοσχερώς κάηκε ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Νέας Αγχιάλου “Δήμητρα” μετά από φωτιά στην περιοχή το απόγευμα της Πέμπτης 27 Ιουλίου 2023 (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

 

Ζημιές απο το ωστικό κύμα. ΒΑΣΙΛΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ/EUROKINISSΙ

 

Ads
Το ωστικό κύμα των εκρήξεων στη Νέα Αγχιαλό προκάλεσε αλλεπάλληλες ζημιές σε καταστήματα και προσόψεις κτιρίων της περιοχής στις 28 Ιουλίου 2023 (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ / EUROKINISSI)

 

Οι εκρήξεις σε στρατιωτική αποθήκη με πυρομαχικά στη Νέα Αγχίαλο Μαγνησίας προκάλεσε ζημιές σε σπίτια και καταστήματα το απόγευμα της Πέμπτης 27 Ιουλίου 2023 (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

 

 

Η περιοχή εκκενώθηκε με τους κατοίκους και τους παραθεριστές να είναι σε πανικό ακούγοντας σε κοντινή απόσταση τον ήχο από τις συνεχόμενες εκρήξεις στην αποθήκη πολεμικού υλικού. Πολλοί κάτοικοι, μάλιστα, εκκένωσαν δια θαλλάσης μέσω σκαφών, τόσο του λιμενικού όσο και ιδιωτών. Άλλοι εκκένωσαν την περιοχή οδικώς. Οι εικόνες που δείχνουν την απελπισία όσων επιβιβάζονται σε σκάφοι κρατώντας τα μωρά, τα παιδιά και τα κατοικίδια τους, είναι χαρακτηριστικές.

Εκκένωση των κατοίκων της Νέας Αγχιάλου Μαγνησίας, λόγω των δυνατών εκρήξεων σε στρατιωτική αποθήκη με πυρομαχικά στην περιοχή την Πέμπτη 27 Αυγούστου 2023 (ΒΑΣΙΛΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ/EUROKINISSI)

Εκκένωση των κατοίκων της Νέας Αγχιάλου Μαγνησίας δια θαλάσσης, λόγω των δυνατών εκρήξεων σε στρατιωτική αποθήκη με πυρομαχικά στην περιοχή (ΒΑΣΙΛΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ/EUROKINISSI)

 

Εκκένωση των κατοίκων της Νέας Αγχιάλου Μαγνησίας δια θαλάσσης, λόγω των δυνατών εκρήξεων σε στρατιωτική αποθήκη με πυρομαχικά στην περιοχή (ΒΑΣΙΛΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ/EUROKINISSI)

 

Η μάχη με τις φλόγες ήταν μεγάλη και διήρκεσε από το απόγευμα της Πέμπτης 27 Ιουλίου μέχρι το βράδυ της ίδιας ημέρας. Για την κατάσβεση της κινητοποιήθηκαν και κάτοικοι μαζί με εθελοντές από άλλες περιοχές, οι οποίοι τελικώς κατάφεραν, μαζί με την πυροσβεστική, να ανακόψουν την ανεξέλεγκτη πορεία της πυρκαγιάς.

ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI
Μάχη με τις φλόγες στη Νέα Αγχίαλο Μαγνησίας, όπου σημειώθηκαν εκρήξεις σε στρατιωτική αποθήκη με πυρομαχικά στην περιοχή το απόγευμα της Πέμπτης 27 Ιουλίου 2023 (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)
Η ατμόσφαιρα μετά την πυρκαγιά στο Νέο Αγχιαλό και τις εκρήξεις σε αποθήκη πυρομαχικών δημιούργησε αποπνικτική ατμόσφαιρα στην περιοχή (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ / EUROKINISSI)