Η αναζωπύρωση του μετώπου φωτιάς της Μαγνησίας που έγινε το μεσημέρι της Πέμπτης (27/7) έφτασε μέχρι και στην αποθήκη πυρομαχικών της Πολεμικής Αεροπορίας προκαλώντας ισχυρές εκρήξεις στην περιοχή της Νέας Αγχιάλου.

Ads

https://youtu.be/TrOGV1ASwTA

Οι κάτοικοι της περιοχής κλήθηκαν να εκκενώσουν άμεσα την περιοχή με πολλούς από αυτούς να διαφεύγουν προς τη θάλασσα.

Σύμφωνα με το Λιμενικό, συνολικά 133 άτομα απεγκλωβίστηκαν από 15 I/Δ σκάφη με τη συνδρομή 3 σκαφών, τα οποία μεταφέρθηκαν στο λιμάνι του Βόλου.

Ads

Παράλληλα, σε ετοιμότητα παραμένουν 4 ΠΛΣ, 3 ιδιωτικά σκάφη και 2 P/K στη Θαλάσσια περιοχή Νέα Αγχίαλο N. Μαγνησίας.

Επιπλέον, οι αρχές διέταξαν απαγόρευση κυκλοφορίας σε ακτίνα τριών χιλιόμετρων από το σημείο της έκρηξης.

Μέσα στο πλαίσιο της εκκένωσης τα F-16 που βρίσκονταν σε κοντινή βάση απογειώθηκαν και αυτά και απομακρύνθηκαν από την περιοχή.

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε στις Μικροθήβες και έφτασε στην αποθήκη πυρομαχικών της Πολεμικής Αεροπορίας, κοντά στην 111 πτέρυγα μάχης, 6 χιλιόμετρα βόρεια της Νέας Αγχιάλου, στην περιοχή Καράμπα.

Χαρακτηριστικά για τις εντάσεις των εκρήξεων είναι βίντεο που κάνουν τον γύρο του διαδικτύου τα οποία δείχνουν μία δημοσιογράφο να παρασέρνεται από το ωστικό κύμα την ώρα που κάνει ρεπορτάζ αλλά και ένα αποκλειστικό βίντεο από την έκρηξη όπου φαίνεται καθαρά το «μανιτάρι» που δημιουργείται από αυτή.

https://youtu.be/GR8cf_DXDWE

 

https://www.youtube.com/watch?v=UdTwGz8N1-g

 

Νωρίτερα, η φωτιά μαινόταν ανεξέλεγκτη λόγω ισχυρών ανέμων στο μέτωπο στη Χρυσή Ακτή, μόλις 15 χιλιόμετρα από το Βόλο.

Οι κάτοικοι των περιοχών Νέα Αγχίαλος, Στουπί, Βελανιδιά, Μάραθος και Κριθάρια λίγο μετά τις 16:00 καλούνταν να εκκενώσουν προς Βόλο.