Τους «εκλεκτούς» τους Στέφανου Κασσελάκη σε θέσεις ευθύνης του ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζει η ΝΔ, επικεντρώνοντας στον Παύλο Πολάκη, ο οποίος αναλαμβάνει συντονιστής ΕΠΕΚΕ (Επιτροπής Παρακολούθησης και Ελέγχου του Κυβερνητικού Έργου).

Ads

«Ο νέος αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ κ. Κασσελάκης έχρισε υπερσυντονιστή των τομεαρχών του κόμματος τον κ. Πολάκη, εξαργυρώνοντας προφανώς τη θερμή υποστήριξή του, αλλά δείχνοντας παράλληλα πώς βλέπει το μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ: τοξικό, διχαστικό, στηριγμένο στα πιο φθαρμένα υλικά του παρελθόντος» δηλώνει ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Νίκος Ρωμανός.

«Αυτό προφανώς βλέπουν και πολλοί βουλευτές που τον άκουγαν σήμερα παγωμένοι και αμήχανοι να επαναλαμβάνει τα ίδια ληγμένα τσιτάτα, με πιο θερμό χειροκροτητή τον Παύλο Πολάκη. Ο “πολακισμός” είναι πλέον η επίσημη γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτή τη φορά με γραβάτα» καταλήγει ο κ. Ρωμανός.

Νωρίτερα, σκληρή κριτική προς την κυβέρνηση κυρίως για την ακρίβεια και την κατάρρευση του επιτελικού κράτους άσκησε ο Στέφανος Κασσελάκης κατά την πρώτη του ομιλία στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, στην οποία έστειλε μήνυμα ενότητας, περιγράφοντας παράλληλα το στίγμα της επόμενης ημέρας.

Ads

«Εμείς οι 48, απέναντι στους “άριστους” 158» είπε ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ προς τους βουλευτές του κόμματος και τόνισε ότι «έχουμε την πιο νωπή εντολή των ψηφοφόρων μας και αναλαμβάνουμε την τεράστια ευθύνη που έχουμε απέναντί τους να τους τιμήσουμε και να τους υπηρετήσουμε».

«Εκλέχτηκα από τη βάση του ΣΥΡΙΖΑ με το ξεκάθαρο μήνυμα πως αυτή έρχεται να συμμετάσχει στη διαμόρφωση της πολιτικής» επεσήμανε.

«Εγώ αναλαμβάνω ακέραια την ευθύνη – και γι’ αυτό θα κριθώ – να χτίσουμε μαζί μία νέα κινηματική δυναμική που δεν θα αφαιρεί αλλά θα προσθέτει στο κέρδος που θα φέρετε για την κοινωνία με το έργο σας εδώ. Εκλέχθηκα με τη βάση του κόμματος με ξεκάθαρο μήνυμα ότι η βάση θα συμμετέχει στην πολιτική. Αυτό για μένα είναι ταυτοτικό ζήτημα. Πρέπει να απελευθερώσουμε τη δύναμη των πάντων», ανέφερε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Στερεότυπα τέλος. Όπως έλεγε και ο Αλέξης Τσίπρα τίποτα δεν είναι γραμμένο στην πέτρα. Ο κόσμος αλλάζει. Η τεχνολογία μετασχηματίζει τα πάντα. Oι κοινωνικοί, εργασιακοί και παραγωγικοί θεσμοί αναθεωρούνται σε παγκόσμια κλίμακα. Και ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ως το μεγαλύτερο αριστερό δημοκρατικό κόμμα της Ευρώπης πρέπει να γίνει πρότυπο γρήγορης και αποτελεσματικής επεξεργασίας των δεδομένων του νέου κόσμου. Άρα πρέπει να γίνει και πρότυπο παραγωγής πολιτικής», πρόσθεσε.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ θα μιλάει σε όλους και σε όλες. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα ακούει όλους και όλες» υπογράμμισε ο Στέφανος Κασσελάκης.