«Εκλέχτηκα από τη βάση του ΣΥΡΙΖΑ με το ξεκάθαρο μήνυμα πως αυτή έρχεται να συμμετάσχει στη διαμόρφωση της πολιτικής» επεσήμανε ο Στέφανος Κασσελάκης κατά την πρώτη ομιλία του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.

Ads

«Εγώ αναλαμβάνω ακέραια την ευθύνη – και γι’ αυτό θα κριθώ – να χτίσουμε μαζί μία νέα κινηματική δυναμική που δεν θα αφαιρεί αλλά θα προσθέτει στο κέρδος που θα φέρετε για την κοινωνία με το έργο σας εδώ. Εκλέχθηκα με τη βάση του κόμματος με ξεκάθαρο μήνυμα ότι η βάση θα συμμετέχει στην πολιτική. Αυτό για μένα είναι ταυτοτικό ζήτημα. Πρέπει να απελευθερώσουμε τη δύναμη των πάντων», ανέφερε.

«Στερεότυπα τέλος. Όπως έλεγε και ο Αλέξης Τσίπρα τίποτα δεν είναι γραμμένο στην πέτρα. Ο κόσμος αλλάζει. Η τεχνολογία μετασχηματίζει τα πάντα. Oι κοινωνικοί, εργασιακοί και παραγωγικοί θεσμοί αναθεωρούνται σε παγκόσμια κλίμακα. Και ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ως το μεγαλύτερο αριστερό δημοκρατικό κόμμα της Ευρώπης πρέπει να γίνει πρότυπο γρήγορης και αποτελεσματικής επεξεργασίας των δεδομένων του νέου κόσμου. Άρα πρέπει να γίνει και πρότυπο παραγωγής πολιτικής», πρόσθεσε ο κύριος Κασσελάκης και συνέχισε:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ θα μιλάει σε όλους και σε όλες. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα ακούει όλους και όλες».

«Δεν κέρδισε ο Μητσοτάκης τις εκλογές, ο ΣΥΡΙΖΑ τις έχασε»

«Και θα αναρωτηθούν κάποιοι. Τα ίδια λέγατε και στις εκλογές και κέρδισε ο κ. Μητσοτάκης με 20% διαφορά. Εγώ σας απαντάω ξεκάθαρα και ειλικρινά. Δεν κέρδισε. Εμείς χάσαμε», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης σε άλλο σημείο της ομιλίας του.

Ads

«Ερχόμαστε από μακριά. Φτάσαμε πολύ μακριά. Αλλά θέλω να ξεκαθαρίσω και κάτι άλλο. Για να φτάσουμε ακόμα πιο μακριά πρέπει να αλλάξουμε και οι ίδιοι. Ας είμαστε ειλικρινείς. Και πρέπει να υπηρετήσουμε με αφοσίωση το νικηφόρο αφήγημα που θα περιγράψω μέσα από τις ενωτικές, συλλογικές διαδικασίες του κόμματός μας . Γρήγορα και εύστοχα», υπογράμμισε ο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Εμείς οι 48 απέναντι στους 158 “άριστους”»

Ο Στέφανος Κασσελάκης υπογράμμισε ότι η διαδρομή καθενός και καθεμιάς από την ΚΟ «αποτελεί ξεχωριστό οδικό χάρτη για την οικοδόμηση ενός συμπαγούς αντιπολιτευτικού μετώπου στη Βουλή». «Εμείς οι 48 απέναντι στους 158 “άριστους”» τόνισε ο Στ. Κασσελάκης στέλνοντας ενωτικό μήνυμα προς τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και επιτέθηκε κατά της ΝΔ και του πρωθυπουργού.

Συγκεκριμένα εξαπέλυσε επίθεση κατά των «γαλάζιων» βουλευτών με αφορμή τις πρόσφατες πλημμύρες ότι επέδειξαν αλαζονεία.

«Δεν θα τους αφήσω σε χλωρό κλαρί» σημείωσε αναφορικά με τον τρόπο που θα κάνει αντιπολίτευση στην κυβέρνηση, ενώ πρόσθεσε πως όσο τα μέλη της Κ.Ο. θα παράγουν προτάσεις νόμου, εκείνος θα ξεμπροστιάζει τη συμπολίτευση στην κοινωνία.

Βέλη κατά Κώστα Αχ. Καραμανλή για την τραγωδία των Τεμπών

Στη συνέχεια έκανε ονομαστική αναφορά στον πρώην Υπουργό Υποδομών, Κώστα Καραμανλή, υπογραμμίζοντας ότι δεν πρόκειται να ξεχαστούν τα Τέμπη. «Ο άριστος Καραμανλής προφανώς θεωρεί την εκλογή του σε αυτό το Σώμα, σωτηρία. Να αποφασίσει τώρα, έστω και καθυστερημένα. Έχει πολιτική ευθύνη για τα Τέμπη; Τα Τέμπη δεν θα ξεχαστούν και αυτός είναι όρκος τιμής. Ο κ. Μητσοτάκης πήγε στον φράχτη, ένα μήνα μετά τα Τέμπη, για να αλλάξει την ατζέντα στο όνομα του πατριωτισμού», υπογράμμισε.

Πετώντας το μπαλάκι στον Κυριάκο Μητοτσάκη τον κάλεσε να φέρει τα νομοσχέδια για την ισότητα των γάμων, «για να δούμε ποιος είναι ο μετριοπαθής». Μάλιστα, τόνισε ότι ας έρθει στη Βουλή το νομοσχέδιο που έχει καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ με το λογότυπο της… ΝΔ. «Ας φέρει αύριο στη Βουλή για την ισότητα στον γάμο. Για να δούμε ποιος διοικεί τη Νέα Δημοκρατία, ο Βορίδης, ο Καρατζαφέρης, ο Βελόπουλος», είπε χαρακτηριστικά.

Σε ό,τι αφορά τη Δικαιοσύνη ο κ. Κασσελάκης τόνισε ότι «εμείς οι 48 λέμε ξεκάθαρα να κάνει τη δουλειά της, χωρίς φόβο και γρήγορα, γιατί οι πολίτες ζητούν απαντήσεις. Να ξέρουν όλοι ότι όταν γίνουμε κυβέρνηση, η Δικαιοσύνη δεν θα δεχθεί παρεμβάσεις από εμάς».