Μπλόκα και στις δύο εισόδους του χωριού έστησαν κάτοικοι της Μόριας με στόχο να απαγορεύσουν τη διέλευση προσφύγων και μεταναστών.

Ads

Όπως αναφέρει το politikalesvos, περίπου 40 άτομα έκλεισαν την είσοδο του χωριού από την πλευρά του γηπέδου και άτομα χωρίς κάποια διακριτικά ανώτερης αρχής κάνουν έλεγχο στα αυτοκίνητα που εισέρχονται στο χωριό.

Την ίδια στιγμή στο χωριό νεαρά αγόρια περιπολούν κρατώντας στα χέρια ξύλινα ρόπαλα, κάποιοι προπηλάκισαν οικογένεια προσφύγων με μωρό ενώ οι πιο ψύχραιμοι κάτοικοι φώναζαν πως υπάρχει μωρό! 

Οι κάτοικοι της Μόριας έχουν πάρει το νόμο στα χέρια τους με την ανοχή της αστυνομίας η οποία παρατηρεί τους ελέγχους που γίνονται στα αυτοκίνητα από απλούς πολίτες χωρίς να τους εμποδίζει.

Ads

Διαβάστε επίσης

image

Νέα επεισόδια σε διαδήλωση υπέρ των προσφύγων – Καταστηματάρχες κυνηγούσαν διαδηλωτές!

Στο μεταξύ, λίγο μετά τις 11 το βράδυ αντιεξουσιαστές πραγματοποιήσαν πορεία διαμαρτυρίας για τις επιθέσεις εναντίον των προσφύγων. 

Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στο άγαλμα της Μικρασιάτισσας μάνας στην Επάνω Σκάλα Μυτιλήνης. Η αστυνομία προσπάθησε να σταματήσει την πορεία, ωστόσο, αυτό δεν κατέστη δυνατό κι έτσι αυτή κινήθηκε από την παλιά αγορά προς την πλατεία Σαπφούς. 

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα δημιουργήθηκε ένταση μεταξύ των διαδηλωτών και των αστυνομικών με αποτέλεσμα να ακολουθήσουν επεισόδια αφού τα ΜΑΤ προχώρησαν σε χρήση χημικών. 

Εκ των διαδηλωτών έγιναν καταγγελίες ότι καταστηματάρχες της περιοχής βγήκαν στο δρόμο και τους κυνηγούσαν. Η κατάσταση ηρέμησε μετά τις 2 τα ξημερώματα.