Δυνάμεις της αστυνομίας, ΜΑΤ και ΟΠΚΕ διέλυσαν και τη σημερινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας προσφύγων από τη Μόρια που συγκεντρώθηκαν έξω από το δημοτικό θέατρο της Λέσβου ζητώντας να απεγκλωβιστούν από το νησί. 

Ads

Οι πρόσφυγες συγκεντρώθηκαν στην πλατεία προκειμένου να διαμαρτυρηθούν. Όμως στις 12.30 το μεσημέρι οι δυνάμεις ασφαλείας τους κύκλωσαν και σπρώχνοντας τους προς όλες τις κατευθύνσεις του εγκλώβισαν στο παρτέρι του δημοτικού θεάτρου. Οι πρόσφυγες τράπηκαν σε φυγή μέσα από τα στενά για να αποφύγουν τις προσαγωγές. Μια γυναίκα παρελήφθη με ασθενοφόρο. 

Διαβάστε επίσης: Νέα επεισόδια στη Μόρια: Η αντιπροσφυγική πολιτική της κυβέρνησης είναι ο αποκλειστικός «υποκινητής»

Υπενθυμίζεται ότι χθες διαδηλωτές πρόσφυγες προσπάθησαν να φτάσουν από την Μόρια στη Μυτιλήνη θέλοντας να διαμαρτυρηθούν για τον πολύμηνο αποκλεισμό τους στο νησί και τις απαράδεκτες συνθήκες διαβίωσής τους στο καμπ, με τα ΜΑΤ να απαντούν με τόνους χημικών και ξύλο, με αποτέλεσμα η πορεία να καταλήξει σε οδομαχίες. Κατά πληροφορίες μάλιστα προσήχθησαν τέσσερις γιατροί που φρόντισαν ανθρώπους με αναπνευστικά προβλήματα, ένας δημοσιογράφος ξένου δικτύου και ένας ξένος φωτορεπόρτερ.

Ads

image

Στο μεταξύ, νωρίτερα σήμερα το πρωί, κάτοικοι της Μόριας και των όμορων περιοχών πραγματοποίησαν συμβολική κατάληψη στα γραφεία της γενικής γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής πολιτικής ζητώντας να δοθεί λύση στο προσφυγικό – μεταναστευτικό.

Πηγή: stonisi.gr