Τέσσερις γιατρούς που φρόντισαν ανθρώπους με αναπνευστικά προβλήματα, έναν δημοσιογράφο ξένου δικτύου και έναν φωτορεπόρτερ από το εξωτερικό προσήγαγε, κατά πληροφορίες η αστυνομία, χθες στη Μυτιλήνη. 

Ads

Υπενθυμίζεται ότι διαδηλωτές πρόσφυγες προσπάθησαν να φτάσουν από την Μόρια στη Μυτιλήνη θέλοντας να διαμαρτυρηθούν για τον πολύμηνο αποκλεισμό τους στο νησί και τις απαράδεκτες συνθήκες διαβίωσής τους στο καμπ, με τα ΜΑΤ να απαντούν με τόνους χημικών και ξύλο, με αποτέλεσμα η πορεία να καταλήξει σε οδομαχίες. 

Στο μεταξύ, σε γραπτή του δήλωση σχετικά με τα επεισόδια στη Μόρια, ο υπουργός Νότης Μηταράκης, επικαλούμενος την «ασφάλεια των πολιτών» είχε σπεύσει να στοχοποιήσει ακόμα μια φορά τις ΜΚΟ, κάνοντας λόγο για «υποκινητές». «Είναι αυτονόητο ότι παραβατικές συμπεριφορές δεν συνάδουν με τη διαδικασία παροχής ασύλου. Επιπλέον οι ελληνικές αρχές ενισχύουν τα μέτρα φύλαξης και ερευνούν το ενδεχόμενο υποκίνησης τέτοιων αντιδράσεων. Μπορεί κάποιοι να δυσφορούν, αλλά ας το καταλάβουν: η πολιτική άλλαξε» καταλήγει η δήλωση.