Για στοχοποίησή τους από τον Δήμαρχο Βόλου Αχιλλέα Μπέο κάνουν λόγο στο Tvxs.gr ο Δημήτρης Καρεκλίδης, εκδότης της εφημερίδας «Μαγνησία» και η δημοσιογράφος της τοπικής ιστοσελίδας gegonota.news, Κατερίνα Τασσοπούλου, κάτι που όπως τονίζουν δεν συμβαίνει για πρώτη φορά, αφού βρίσκονται στο στόχαστρο του Δημάρχου σχεδόν για μια δεκαετία.

Ads

Υπενθυμίζεται ότι ο Αχιλλέας Μπέος κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου στο δημαρχείο Βόλου, επιτέθηκε τόσο στην ίδια, όσο και στον εκδότη της εφημερίδας αλλά και εναντίον της ακτιβίστριας και δρ. Τέχνης Φαίης Τζανετουλάκου.

«Σκουπίδια της δημοσιογραφίας, πατσαβούρες δημοσιογράφοι. Άπλυτοι. Ρε Τασοπούλου σε πειράζει το νερό που κόβεται στις 10-11, σε πειράζει; Μια φορά τον μήνα κάνεις μπάνιο μωρή. Τι σε νοιάζει εσένα μωρή» ανέφερε και συνέχισε λέγοντας: «Σε μένα κάνεις κακό; Εμένα με ξέρει όλη η Ελλάδα. Ντροπή σας. Να τους φτύνετε. Δυσφημίζετε την πόλη σας. Έφερα 2 νταλίκες ξίδι και τέλειωσε. Τουλάχιστον βουλώστε το».

Η δημοσιογραφική Ομοσπονδία (ΠΟΕΣΥ) και οι Ενώσεις Συντακτών της χώρας καταδίκασαν το «υβριστικό παραλήρημα», ζητώντας την παρέμβαση της δικαιοσύνης. Λίγο αργότερα, η Εισαγγελία Βόλου διέταξε αυτεπάγγελτη προκαταρκτική έρευνα σε βάρος του, για το αδίκημα της διέγερσης διάπραξης εγκλημάτων.

Ads

https://www.youtube.com/watch?v=17WGpRn_0OA

Κατερίνα Τασσοπούλου: Τα τελευταία δέκα χρόνια βιώνω αυτό το καθεστώς

Μιλώντας για μια ακόμη περίπτωση στοχοποίησής της, η δημοσιογράφος Κατερίνα Τασσοπούλου δηλώνει τα εξής:

«Η στοχοποίησή μου δεν είναι απλά μια νέα σκηνή στο “θρίλερ” με πρωταγωνιστή τον Αχιλλέα Μπέο. Τα τελευταία 10 χρόνια, όταν από τα σκοτάδια του ποδοσφαίρου και την φυλακή, εκλέχθηκε δήμαρχος, βιώνω αυτό το καθεστώς. Τα τελευταία δέκα χρόνια της επαγγελματικής μου ζωής έχουν περάσει, με σεξιστικές , χυδαίες επιθέσεις και λεκτική βία. Αποτελώ μόνιμο στόχο του γιατί του ασκώ κριτική ενώ ο ίδιος έχει δικούς του νόμους και δεν ανέχεται “παραφωνίες”. Αποφάσισε λοιπόν συνειδητά να κλιμακώσει τις επιθέσεις εις βάρος μου με προτροπή των οπαδών του σε βία γιατί δεν ανέχεται την ύπαρξη κανενός που έχει αντίθετη άποψη».

Η ίδια προσθέτει: «Ο συνεχόμενος δημόσιος διασυρμός μου και η δολοφονία του χαρακτήρα μου δεν στάθηκαν ποτέ αρκετά για τον Αχιλλέα Μπέο. Ενα από πολλά κατορθώματά του όλα αυτά τα χρόνια ήταν να διανείμει στα Μέσα Ενημέρωσης ανακοίνωση που ανέφερε πως ασκώ κριτική στη δημοτική αρχή γιατί τα ταμεία του δήμου Βόλου έκλεισαν για μένα από την ημέρα που ανέλαβε ο “εξυγιαντής” … ενώ γνώριζε πως στην πολύχρονη δημοσιογραφική μου πορεία ουδέποτε και με κανέναν είχα συναλλαγή πάνω ή κάτω από το τραπέζι. Γνώριζε πως δεν μπορούσε να με “πιάσει” από πουθενά και αποφάσισε είτε να με “λερώνει” συστηματικά , είτε να καταθέτει εναντίον μου μηνύσεις και αγωγές».

«Εννοείται πως χρήματα για να πληρώνω συνεχώς την ακριβή δικαιοσύνη, ώστε να βρίσκω το δίκιο μου δεν μου περισσεύουν, αλλά πάντα αξίζει τον κόπο να είναι κανείς απέναντι στην χυδαιότητα και αυτό θα συμβεί και τώρα», καταλήγει η ίδια.

Δημήτρης Καρεκλίδης: Προσχηματικές οι επιθέσεις

Ο Δημήτρης Καρεκλίδης, αναφέρει αρχικά στο Tvxs.gr πως η τελευταία επίθεση που δέχθηκε αφορά δημοσιεύματα του τελευταίου διαστήματος για την κατάσταση στην πόλη, λίγο καιρό μετά την καταστροφική επέλαση της τελευταίας κακοκαιρίας:

«Αυτό που δημοσιεύσαμε ήταν ουσιαστικά μια αποτύπωση της πραγματικότητας που επικρατεί στην πόλη του Βόλου, όπου ένα μήνα μετά την κακοκαιρία, η πόλη βρίσκεται σε μαύρα χάλια, με σκόνη παντού, λάσπη σε αρκετά σημεία, ενώ το νερό άλλοτε κόβεται, χωρίς προειδοποίηση σε κάποιες περιπτώσεις, κι άλλοτε μεταφέρεται με μειωμένη πίεση. Εκτός από τις προφανείς επιπτώσεις, η κατάσταση αυτή πλήττει και τον τουρισμό, αφού επισκέπτες της περιοχής διαμαρτύρονται καθώς το βράδυ δεν έχουν νερό στα δωμάτιά τους».

«Ο δήμαρχος, επέλεξε λίγες μέρες μετά την επανεκλογή του, να επισκεφτεί το Άγιο Όρος, ενώ πριν λίγο καιρό επισκέφθηκε και το Γιοχάνεσμπουργκ, μαζί με τον Κωνσταντίνο Αργυρό, αφήνοντας πίσω του ένα σωρό προβλήματα. Όταν ένας Δήμαρχος, μετά από τέτοια καταστροφή, επιλέγει να κάνει ταξίδια και να αφήσει μόνους τους πολίτες, εγείρονται σοβαρά ζητήματα για το εάν ασχολείται πραγματικά με τα προβλήματα της πόλης, πέρα από μια μάνικα που θα κρατήσει και θα βγάλει φωτογραφία. Τα προβλήματα παραμένουν», προσθέτει.

Ο ίδιος πριν από ένα μήνα κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά κατά του Αχιλλέα Μπέου, για πιθανή τέλεση ιδιαίτερα σοβαρών αδικημάτων, σε βαθμό κακουργήματος.

Όπως εξηγεί: «Ο δήμαρχος Βόλου, με την ιδιότητα του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της ΠΑΕ ΝΠΣ Βόλος, σύναψε συμφωνία με το δήμο, δηλαδή με τον εαυτό του, για να παραχωρηθεί το Πανθεσσαλικό στάδιο στην ομάδα που εκπροσωπεί, έναντι 1.500 ευρώ μηνιαίου μισθώματος. Πέρα από το γεγονός ότι είναι πολιτικά ανεπίτρεπτο, είναι και ποινικό αδίκημα, καθώς διέπραξε το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος και της απιστίας. Η μηνυτήρια αναφορά κατατέθηκε στην εισαγγελία Βόλου, αλλά κοινοποιήθηκε και στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου και στην Εθνική Αρχή Διαφάνειας.

Εκτός από την Δήμαρχο, μέτοχοι στην ίδια ποδοσφαιρική ανώνυμοι εταιρεία είναι και δέκα δημοτικοί σύμβουλοι, οι οποίοι, ενώ θα έπρεπε σύμφωνα με τη νομοθεσία να απέχουν από την ψηφοφορία για τη σύμβαση παραχώρησης, οι ίδιοι μετείχαν κανονικά και ψήφισαν υπέρ».

Ο ίδιος επισημαίνει ακόμη, σχετικά με την τελευταία επίθεση, πως «επειδή το ζήτημα αναδείχθηκε από εμένα και την εφημερίδα μου, με κάθε αφορμή ο δήμαρχος του Βόλου, προσχηματικά τις περισσότερες φορές, δίχως να έχει απαντήσει για το συγκεκριμένο ζήτημα, μου επιτίθεται με ύβρεις και συκοφαντίες. Έχουμε δεκάδες υποθέσεις μηνύσεων και αγωγών που έχει καταθέσει εναντίον μου». Μάλιστα, όπως λέει, όλο αυτό δεν ξεκίνησε τώρα, αλλά εδώ και περίπου μια δεκαετία, με αφορμή άλλα ρεπορτάζ και δημοσιεύματα.

Τέλος, σχετικά με την επανεκλογή του Αχιλλέα Μπέου, ο Δημήτρης Καρεκλίδης σχολιάζει τα εξής:

«Ο χαρακτήρας του Αχιλλέα Μπέου, μπορεί να προκαλεί αντιδράσεις σε πολλούς, ωστόσο κάποιους άλλους τους θέλγει. Στον κόσμο αρέσει αυτό το “λαϊκό στυλ”, ακόμα κι όταν βρίζει ή καταφέρεται με χυδαίο τρόπο, για παράδειγμα εναντίον γυναικών και ομοφυλόφιλων, όπως στην περίπτωση του Στέφανου Κασσελάκη. Υπάρχει κόσμος που τον θεωρεί ειλικρινή, λαϊκό και αποτελεσματικό σε κάποιες περιπτώσεις. Βέβαια, οι πλημμύρες απέδειξαν πως κάθε άλλο παρά αποτελεσματικός είναι, γιατί στα έργα των κυκλικών κόμβων που έγιναν στην πόλη του Βόλου, δεν είχαν προβλεφθεί τα απαραίτητα αντιπλημμυρικά έργα, δηλαδή η απορροή των υδάτων.

»Παρόλα αυτά, μέσω και των πελατειακών σχέσεων αλλά και του φόβου που έχει επιβάλλει σε πολύ κόσμο, ψηφίζεται. Υπάρχουν και οι συναλλαγές που έχει ο Δήμος Βόλου με πολλές επιχειρήσεις εστίασης, αλλά και η ανοχή απέναντι σε μεγάλος μέρος τους έτσι ώστε να λειτουργούν ανεξέλεγκτα. Είναι εύλογο λοιπόν να τον στηρίζουν και αυτοί. Υπάρχει ένα ολόκληρο σύστημα που ελέγχει καταστάσεις».