Αυτεπάγγελτη προκαταρκτική έρευνα σε βάρος του δημάρχου Βόλου Αχιλλέα Μπέου για το αδίκημα της διέγερσης διάπραξης εγκλημάτων διέταξε η Εισαγγελία Βόλου μετά τη χυδαία επίθεση του σε βάρος δημοσιογράφων.

Ads

Ο Αχιλλέας Μπέος, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε τη Δευτέρα (30/10), χαρακτήρισε δημοσιογράφους που καταγράφουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Βόλος από τις λάσπες, την σκόνη και την έλλειψη νερού μέχρι και την περασμένη Παρασκευή τις βραδινές ώρες, «άπλυτους και βρωμιάρηδες που κάνουν μπάνιο μια φορά τον μήνα, αλλά νοιάζονται για το εάν η πόλη δεν έχει νερό το βράδυ», ενώ κάλεσε σε λιντσάρισμα εναντίον τους με αυγά και γιαούρτια και φτυσίματα.

«Σκουπίδια της δημοσιογραφίας, πατσαβούρες δημοσιογράφοι. Άπλυτοι. Εμένα με ξέρει όλη η Ελλάδα. Ντροπή σας. Να τους φτύνετε και για να μην χαλάτε το σάλιο σας να τους ρίχνετε αυγά και γιαούρτια. Δυσφημίζετε την πόλη σας. Έφερα δύο νταλίκες ξίδι και τέλειωσε. Τουλάχιστον βουλώστε το» ανέφερε, όπως σημειώνει το gegonota.news.

«Για μένα κανονικότητα είναι όταν κλείνει το νερό στις 11 το βράδυ. Σε άλλες χώρες που υπάρχει ξηρασία ή πρόβλημα υδροδότησης, κάνουν μείωση νερού. Όταν έχεις ροή 18 ώρες, δεν υπάρχει πρόβλημα», συνέχισε.

Ads

Υπενθυμίζεται πως μετά τις δηλώσεις του Αχιλλέα Μπέου κατά δημοσιογράφων, η ΠΟΕΣΥ και οι Ενώσεις Συντακτών προχώρησαν σε σχετική ανακοίνωση κάνοντας λόγο για «πρωτοφανή στοχοποίηση».

Τόσο η ΠΟΕΣΥ όσο και οι Ενώσεις Συντακτών (ΕΣΗΕΑ, ΕΣΗΕΜΘ, ΕΣΗΕΠΗΝ, ΕΣΠΗΤ) εκφράζουν την συμπαράστασή τους στην Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Θεσσαλίας Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας (ΕΣΗΕΘΣτΕΕ) «απέναντι στο υβριστικό παραλήρημα, που εκτόξευσε κατά δημοσιογράφων και την πρωτοφανή στοχοποίησή τους ο δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος».

Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται επίσης πως «σαν να μην ήταν αρκετό το υβρεολόγιο του δημάρχου και η εκτόξευση χυδαίων σχολίων εις βάρος συγκεκριμένων συναδέλφων ο κύριος Μπέος προχώρησε ένα βήμα παρακάτω, καλώντας τους πολίτες της περιοχής να προβούν σε πράξεις βίας κατ’ αυτών». Τονίζεται παράλληλα, πως το μόνο «έγκλημα» των δημοσιογράφων είναι η ενημέρωση των πολιτών για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η πόλη μετά τις καταστροφικές πλημμύρες.

Η ΠΟΕΣΥ αλλά και οι Ενώσεις Συντακτών θεωρούν «επιβεβλημένη την παρέμβαση των δικαστικών αρχών για την προστασία των δημοσιογράφων και του κοινωνικού αγαθού της ενημέρωσης, αλλά και για τη διατήρηση της κοινωνικής και δημοκρατικής ομαλότητας».

Επισημαίνεται παράλληλα, πως «το επόμενο χρονικό διάστημα θα ενημερώσουμε σχετικά την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, όλα τα αρμόδια όργανα και τις Αρχές, αλλά και τις Διεθνείς Δημοσιογραφικές Οργανώσεις, ζητώντας τη λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση της ακραίας αυτής συμπεριφοράς, η οποία δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να γίνει ανεκτή από οποιονδήποτε και εάν προέρχεται».