Σε προσωπική επίθεση στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα εξελίχθηκε η ομιλία του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη στη Βουλη για το ασφαλιστικό, που τον κατηγόρησε για ψεύδη. Παραφράζοντας τον Μάρκ Τουαίν μάλιστα είπε ότι «υπάρχουν ψέματα, μεγάλα ψέματα και ο κ. Τσίπρας».

Ads

Ο κ. Μητσοτάκης θύμισε τις παλαιότερες υποσχέσεις του πρωθυπουργού και πρόσθεσε ότι αυτό που καλούμαστε να πληρώσουμε με τα επιπλέον μέτρα που ζητούν οι πιστωτές είναι «ρήτρα προσωπικής αναξιοπιστίας του πρωθυπουργού».

«Σας είχα πει ότι σύντομα θα είστε ο νέος πρωθυπουργός. Σήμερα προσθέτω ότι σύντομα θα είναι και ο πιο απαξιωμένος πρωθυπουργός, θα έχετε ταυτιστεί με τον κυνισμό, τα ψέματα και την εξαπάτηση», τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ και πρόσθεσε ότι «η τσίπα δεν είναι χαρακτηριστικό της κυβέρνησής σας κ. Τσίπρα».

«Μπορεί να φέρει στη Βουλή οτιδήποτε. Δεν έχει κανένα δισταγμό, κανένα φραγμό, αρκεί να κρατηθεί στην εξουσία», εκτίμησε ο πρόεδρος της ΝΔ και σημείωσε ότι «το τελευταίο καταφύγιο της Δημοκρατίας δεν είναι η Βουλή, δεν είναι οι νόμοι. Είναι η ντροπή», είπε στη συνέχεια.

Ads

Όπως είπε σε αυτή την χώρα «είναι πλέον ιστορική ανάγκη να μιλήσουμε την γλώσσα της αλήθειας» και σημείωσε ότι είναι οξύμωρο ο «κατά συρροήν ψεύτης να λέει ότι πρέπει να μιλήσουμε τη γλώσσα της αλήθειας».

[jwplayer | file=https://www.youtube.com/watch?v=dq6-LM0fSvo]

Συνεχίζοντας να εξαπολύει πυρά κατά της κυβέρνησης ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζήτησε την παραίτηση του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου, γιατί όπως είπε παραβίασε τις «κόκκινες» γραμμές που ο ίδιος έθεσε για το αφορολόγητο.

Κατηγόρησε δε τον Γιώργο Κατρούγκαλο για «αμοραλισμό του αισχίστου είδους» θυμίζοντας ότι στο παρελθόν είχε προσφύγει στα δικαστήρια εναντίον μέτρων που τώρα εισηγείται.

Ο Κυροιάκος Μητσοτάκης υπενθύμισε τις παρεμβάσεις που έκανε η ΝΔ στο ασφαλιστικό σύστημα την δεκαετία του 1990, για να λάβει το χειροκρότημα των γαλάζιων βουλευτών, ενώ τόνισε ότι οι παρεμβάσεις που γίνονται σήμερα οφείλονται αποκλειστικά στην διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

«Το 2015 και το 2016 θα μπορούν να είχαν δημιουργηθεί 210.000 θέσεις εργασίας αν η ελληνική οικονομία δεν είχε εισέλθει στο σπιράλ της ύφεσης και από τις εισφορές θα εισέπραττε 900 εκατ., δηλαδή όσα ελπίζει ότι θα εισπράξει σήμερα», εκτίμησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, επικαλούμενος και την έκθεση της Κομισιόν που, όπως είπε, δείχνει ότι «κάθε νοικοκυριό θα είναι φτωχότερο κατά 5.000 ευρώ αν δεν είχε κυβερνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ».

«Η ΝΔ θα μειώσει τους φόρους με σεβασμό στις δεσμεύσεις της χώρας για τα πρωτογενή πλεονάσματα», δεσμεύθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ότι επενδύει στον διχασμό και επαναφέρει το δίλημμα «ή τους τελειώνουμε ή μας τελειώνουν».

«Ας τελειώνουμε λοιπόν με την πιο επικίνδυνη κυβέρνηση μεταπολιτευτικά. Θα ήμουν ασυγχώρητος αν δεν έκανα τα πάντα γι’ αυτό», είπε καταλήγοντας, σημειώνοντας ότι: «Οι εκλογές έχουν κόστος, αλλά είναι πολύ μικρότερο από το κόστος της παραμονής σας στην εξουσία. Το μόνο καλό είναι ότι θα έχουν γκρεμιστεί όλοι οι μύθοι του λαϊκισμού της Μεταπολίτευσης και βεβαίως και ο μύθος της Αριστεράς στην κοινωνία».