Σε μια πρωτοφανή κίνηση που προκαλεί αίσθηση, ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη συνάντηση που είχε με τον Πιερ Μοσκοβισί, του άσκησε κριτική γιατί δεν λέει αυτά που υποστηρίζει η αξιωματική αντιπολίτευση περί «τέταρτου μνημονίου» και «καταστροφικής κυβέρνησης που αποτυγχάνει διαρκώς στους αναπτυξιακούς στόχους». Το κάλεσε μάλιστα από εδώ και στο εξής να είναι πιο προσεκτικός και να ευθυγραμμιστεί με τους ισχυρισμούς της ΝΔ.  

Ads

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΝΔ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε στον Επίτροπο Οικονομικών υποθέσεων πως «δεν υπάρχει καμία καθαρή έξοδος» και κακώς το λέει αυτό. «Αυτό που στην πραγματικότητα συμβαίνει», ανέφερε, «είναι ότι τον Αύγουστο ολοκληρώνεται το τρίτο αχρείαστο μνημόνιο, το οποίο επιβλήθηκε στην Ελλάδα ως συνέπεια του καταστροφικού πρώτου εξαμήνου της διακυβέρνησης Τσίπρα – Καμμένου το 2015» και ότι «η Ελλάδα έχει δυστυχώς να αντιμετωπίσει και ένα 4ο κεκαλυμμένο μνημόνιο».

Διαβάστε επίσης: Μαξίμου: Το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη εκεί στη ΝΔ

Ακόμη, σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση της ΝΔ, είπε στον Πιερ Μοσκοβισί πως «η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ αποτυγχάνει διαρκώς να επιτύχει ακόμη και τους αναπτυξιακούς στόχους που η ίδια θέτει και να προωθήσει αναγκαίες μεταρρυθμίσεις». «Για τους λόγους αυτούς συνέστησε», όπως αναφέρει η ΝΔ, «στον κ. Μοσκοβισί να είναι πιο προσεκτικός στις δημόσιες τοποθετήσεις του, σεβόμενος τις θυσίες που έχουν υποστεί οι Έλληνες. Πόσο μάλλον τις εντελώς αχρείαστες που επιβλήθηκαν στους πολίτες τα τελευταία τρία χρόνια, αλλά και εκείνες που δυστυχώς έχει υπογράψει η κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου για το προσεχές διάστημα».

Ads

Υπενθυμίζεται πως ο Πιερ Μοσκοβισί από το βήμα της Βουλής δήλωσε πως τα μνημόνια τελείωσαν, πως η τρόικα δεν πρόκειται να ξαναέρθει στην Ελλάδα και πως η χώρα προχωράει σε μια καθαρή έξοδο. Επιπλέον άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να ακυρωθούν διάφορα μέτρα, όπως η περικοπή των συντάξεων, καθώς ο τρόπος με τον οποίο θα τηρούνται οι δημοσιονομικοί στόχοι είναι πλέον στο χέρι της Ελλάδας που επανέρχεται στην κανονικότητα και ήδη η κυβέρνηση έχει επιδείξει ιδιαίτερες δυνατότητες παραγωγής υπέρ πλεονασμάτων».