Άγνοια δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την δευτερολογία του στη Βουλή σχετικά με το αν η ΕΥΠ παρακολουθούσε και άλλα πολιτικά πρόσωπα εκτός από το Νίκο Ανδρουλάκη, αλλά και στελέχη των ενόπλων δυνάμεων.

Ads

Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα του είχε απευθύνει σχετική ερώτηση κατά τη δική του ομιλία ο Αλέξης Τσίπρας, καλώντας τον να παραιτηθεί εφόσον αποδειχθεί πως ψεύδεται. Ειδικότερα, επανέλαβε μια δήλωση που είχε κάνει σε συνέντευξη που είχε παραχωρήσει στις 26 Οκτωβρίου στον Ant1 πως “ο πρωθυπουργός δεν γνωρίζει και δεν πρέπει να γνωρίζει ποιους παρακολουθει η ΕΥΠ, γιατί κάτι τέτοιο θα ήταν παράνομο”.

Διαβάστε επίσης: Μητσοτάκης: Εβδομαδιαίο σίριαλ αθλιότητας οι λίστες παρακολούθησης [Βίντεο]

Σε ότι αφορά τα ονόματα του Κωστή Χατζηδάκη και του αρχηγού ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνου Φλώρου ο κ. Μητσοτάκης απευθυνόμενος στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε: «Είναι δυνατό να υπονοείτε ότι παρακολουθούσα υπουργό της κυβέρνησης; Ντροπή σας. Γνωρίζομαι 30 χρόνια με τον κ. Χατζηδάκη. Υπονοείτε ότι γνώριζα ότι παρακολουθείται ο κ. Φλώρος; Δεν ντρέπεστε; Να μάθω τι; Πότε θα αυξήσουμε τις συντάξεις; Πότε θα δώσει επιδόματα;».

Ads

Ο πρωθυπουργός τάχθηκε κατά της πρότασης της αντιπολίτευσης για υπαγωγή της ΕΥΠ στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη λέγοντας ότι η ΕΥΠ είναι προσανατολισμένη στην εξωτερική απειλή, ενώ σε ότι αφορά την κριτική για το ότι η ΕΥΠ καθίσταται ανεξέλεγκτη με τις προβλέψεις του νομοσχεδίου ο πρωθυπουργός τόνισε ότι δεν θα μετατραπεί η ΕΥΠ σε ΜΚΟ.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης απαντώντας στην αναφορά Τσίπρα στις παρεμβάσεις των πρώην πρωθυπουργών, Κώστα Καραμανλή και Αντώνη Σαμαρά, για τις υποκλοπές και το απόρρητο ανέφερε

“Γίνατε ταυτόχρονα και σαμαρικός και καραμανλικός. Είναι ένα επίτευγμα, η αλήθεια είναι. Μόνο που πρέπει να σας πω ότι αυτή η μόνιμη προσπάθεια να παρουσιάσετε την παράταξή μας ως διχασμένη, ότι έχει εσωκομματικά προβλήματα, μονίμως πέφτει στο κενό. Εαν θεωρείτε ότι υπάρχει ζήτημα συνοχής της κοινοβουλευτικής ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, έχετε στο χέρι σας το υπέρτατο όπλο. Κάντε πρόταση δυσπιστίας να διαπιστώσετε πόσο ομογενής είναι η κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ. Την τελευταία πρόταση δυσπιστίας την κάνατε για τα χιόνια. Αν υπάρχει ζήτημα δημοκρατίας, δεν θα κάνετε πρόταση δυσπιστίας;”.