Μετατίθεται για ένα χρόνο η υποχρεωτική εγκατάσταση POS (μηχανές υποδοχής καρτών) σε επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες, σύμφωνα με απόφαση του υπηρεσιακού Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων.

Ads

Σημειώνεται πως η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών περιλαμβάνει στο σχεδιασμό της την χρήση πλαστικού χρήματος από την αρχή του 2016, ωστόσο με την εν λόγω απόφαση, όπως αναφέρει η ΕΡΤ, η προθεσμία παράδοσης του πορίσματος από την αρμόδια Επιτροπή, που είχε συσταθεί για το θέμα, μεταφέρεται στις 31/12/2016. Η αρχική προθεσμία ήταν για το τέλος του 2015.

Στόχος είναι η ομάδα εργασίας να επεξεργαστεί θέματα όπως:

  • Η υποχρεωτική χρήση μεταφορών πιστώσεων για τις εισπράξεις στα Τελωνεία (ICISnet)
  • Η αποδοχή καρτών πληρωμών έκδοσης αλλοδαπών φορέων παροχής υπηρεσιών πληρωμών για εισπράξεις του Υπουργείου Οικονομικών
  • Η υποχρεωτική αποδοχή καρτών πληρωμών από επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες, μέσω της χρήσης τερματικών αποδοχής καρτών (POS)
  • Η καθολική απαγόρευση χρήσης μετρητών στις Δ.Ο.Υ.
  • Η ολοκλήρωση του ηλεκτρονικού παραβόλου, ιδίως μέσω της ένταξης σε αυτό και των Υπουργείων που μέχρι στιγμής δεν έχουν προβεί στις σχετικές ενέργειες ένταξης παραβόλων τους στο e-παράβολο, αλλά και λοιπών Φορέων του ευρύτερου δημόσιου τομέα.