Ολοκληρώθηκε η ιατροδικαστική εξέταση της σορού του 31χρονου Μπάμπη από το Μεσολόγγι, η οποία εντοπίστηκε σε βαλτώδη περιοχή στην περιοχή της Ευαγγελίστριας.

Ads

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο 31χρονος πυροβολήθηκε μία φορά και από κοντινή απόσταση, όπως αναφέρει το πόρισμα της ιατροδικαστικής έρευνας.

Όπως είχε δείξει και η αυτοψία που είχε γίνει στον τόπο της δολοφονίας, χρησιμοποιήθηκε δεκάβολο μονόκαννο κυνηγετικό όπλο που χρησιμοποιείται στο κυνήγι αγριογούρουνου. Ο 31χρονος φαίνεται πως δέχτηκε τα σκάγια του όπλου από μπροστά και ψηλά.

Βρέθηκε νέο φυσίγγιο

Κοντά στο σημείο της δολοφονίας εντοπίστηκε επίσης ένα κομμάτι από φυσίγγιο, που έχει ήδη σταλεί για έλεγχο στα εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ ενώ σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για τον εντοπισμό της καραμπίνας και του κινητού του θύματος.. Το φυσίγγιο που βρέθηκε καθώς και οι δύο κυνηγετικές καραμπίνες του 50χρονου κρεοπώλη που έχει κριθεί προφυλακιστέος για ανθρωποκτονία από πρόθεση, θα αποσταλούν σε εργαστήριο στην Αθήνα για βαλλιστική εξέταση.

Ads

Το DNA που έχει ληφθεί από τα νύχια και τα ρούχα του θύματος αναμένεται να δώσει στοιχεία στις έρευνες, ενώ η ανακρίτρια που έχει αναλάβει την υπόθεση έχει δώσει εντολή για λήψη DNA και από τον 50χρονο κατηγορούμενο, ο οποίος βρίσκεται σε ειδικά διαμορφωμένο κελί κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και αναμένεται να κληθεί σε συμπληρωματική απολογία.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, οι δικαστικές αρχές έχουν στα χέρια τους αναλυτικά και πλήρως χαρτογραφημένες τις τελευταίες κινήσεις του 50χρονου την ημέρα που είδε τον 31χρονο για τελευταία φορά. Ο ένας μετά τον άλλον, οι ισχυρισμοί του βασικού κατηγορούμενου καταρρίπτονται. Από τις τοξικολογικές εξετάσεις δεν απεδείχθη ότι είχε κάνει χρήση ουσιών, την ημέρα που εξαφανίστηκε ο Μπάμπης, όπως ο ίδιος, είχε αρχικά υποστηρίξει.

Τρία άτομα στο «κάδρο» των ερευνών για συνέργεια στη δολοφονία

Την ίδια ώρα, δεν αποκλείεται η πιθανότητα και άλλων εμπλεκομένων στην υπόθεση ενώ έμφαση δίνεται στο να βρεθεί το κίνητρο της δολοφονίας, και για αυτό αναζητούνται και άλλες μαρτυρίες.

Από την πλευρά της, η οικογένεια του 31χρονου Μπάμπη κάνει λόγο για ύπαρξη συνεργών στο έγκλημα. Στο «κάδρο» βρίσκονται ήδη τρία άτομα, με τον έναν από αυτούς να έχει κληθεί από τις Αρχές για κατάθεση.

«Σίγουρα κατά την άποψή μας είχε κάποιον ή κάποιους που τον βοήθησαν να διαπράξει αυτό το ειδεχθές έγκλημα» ανέφερε ο δικηγόρος της οικογένειας του 31χρονου, Κώστας Δημόπουλος, τονίζοντας πως τα στοιχεία της προανάκρισης δείχνουν ότι ο κατηγορούμενος είχε συνεργούς στη δολοφονία.