Σε πλήρη εξέλιξη είναι οι έρευνες για την εξιχνίαση της άγριας δολοφονίας του 31χρονου στο Μεσολόγγι, με τις Αρχές να αναζητούν συνεργούς και να αποκλείουν το σενάριο μεταφοράς της σορού του Μπάμπη Κούτσικος στη βαλτώδη περιοχή στη θέση Ευαγγελίστρια, στον κάμπο Ευηνοχωρίου.

Ads

Στην περιοχή όπου εντοπίστηκε το άψυχο σώμα του 31χρονου αναμένεται να φτάσουν σήμερα, Τετάρτη 24/1, ναρκαλιευτές του Στρατού και με ειδικό μηχάνημα που έχει ενσωματωμένο μαγνήτη ανάσυρσης μεταλλικών αντικειμένων θα επιχειρήσουν να εντοπίσουν την καραμπίνα του θύματος, ή και άλλα φυσίγγια που μπορεί να είχε στην κατοχή του ο νεαρός κυνηγός.

Οι εκτιμήσεις των Αρχών είναι πως λόγω της προχωρημένης σήψης και των συνθηκών στη βαλτώδη τοποθεσία όπου βρέθηκε το άψυχο σώμα, πιθανά ευρήματα θα έχουν αλλοιωθεί. Στο μεταξύ, δεν αποκλείεται ο 31χρονος να έχει πυροβοληθεί με το δικό του όπλο, αλλά αυτό μένει να αποδειχθεί αν και όποτε βρεθεί η καραμπίνα του.

Τα σημάδια στην πλάτη του θύματος, που διαπιστώθηκαν κατά την αυτοψία που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας (22/1) στο σημείο εντοπισμού της σορού, ήταν -σύμφωνα με τον ιατροδικαστή- οι πύλες εξόδου από τα σκάγια, τα οποία φαίνεται να ακολουθούν καθοδική πορεία και να βγαίνουν από την αριστερή ωμοπλάτη του Μπάμπη Κούτσικου. Δεν αποκλείεται το θύμα να είχε γονατίσει στο έδαφος την ώρα του θανάσιμου πυροβολισμού ή με κάποια απότομη κίνηση να προσπάθησε να αποφύγει τον θανάσιμο τραυματισμό.

Ads

Βρέθηκε νέο φυσίγγιο

Νέο φυσίγγιο βρέθηκε σήμερα στην περιοχή των ερευνών, όπως μεταδίδει η ΕΡΤ. Το φυσίγγιο που βρέθηκε καθώς και οι δύο κυνηγετικές καραμπίνες του 50χρονου κρεοπώλη που έχει κριθεί προφυλακιστέος για ανθρωποκτονία από πρόθεση, θα αποσταλούν σε εργαστήριο στην Αθήνα για βαλλιστική εξέταση.

Το DNA που έχει ληφθεί από τα νύχια και τα ρούχα του θύματος αναμένεται να δώσει στοιχεία στις έρευνες, ενώ η ανακρίτρια που έχει αναλάβει την υπόθεση έχει δώσει εντολή για λήψη DNA και από τον 50χρονο κατηγορούμενο, ο οποίος βρίσκεται σε ειδικά διαμορφωμένο κελί κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και αναμένεται να κληθεί σε συμπληρωματική απολογία.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, οι δικαστικές αρχές έχουν στα χέρια τους αναλυτικά και πλήρως χαρτογραφημένες τις τελευταίες κινήσεις του 50χρονου την ημέρα που είδε τον 31χρονο για τελευταία φορά. Ο ένας μετά τον άλλον, οι ισχυρισμοί του βασικού κατηγορούμενου καταρρίπτονται. Από τις τοξικολογικές εξετάσεις δεν απεδείχθη ότι είχε κάνει χρήση ουσιών, την ημέρα που εξαφανίστηκε ο Μπάμπης, όπως ο ίδιος, είχε αρχικά υποστηρίξει.

Τρία άτομα στο «κάδρο» των ερευνών για συνέργεια στη δολοφονία

Από την πλευρά της, η οικογένεια του 31χρονου Μπάμπη κάνει λόγο για ύπαρξη συνεργών στο έγκλημα. Στο «κάδρο» βρίσκονται ήδη τρία άτομα, με τον έναν από αυτούς να έχει κληθεί από τις Αρχές για κατάθεση.

«Σίγουρα κατά την άποψή μας είχε κάποιον ή κάποιους που τον βοήθησαν να διαπράξει αυτό το ειδεχθές έγκλημα» ανέφερε ο δικηγόρος της οικογένειας του 31χρονου, Κώστας Δημόπουλος, τονίζοντας πως τα στοιχεία της προανάκρισης δείχνουν ότι ο κατηγορούμενος είχε συνεργούς στη δολοφονία.