Την παντελή έλλειψη προετοιμασίας εκ μέρους της κυβέρνησης για ουσιαστική ενίσχυση του Εθνικού συστήματος υγείας ενώπιον της έξαρσης της πανδημίας του κοροναϊού επιβεβαίωσε ο υφυπουργός Υγείας απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την κατάσταση που υπάρχει στις ΜΕΘ.

Ads

Ο υφυπουργός Υγείας, αφού παραδέχτηκε εμμέσως πως η κατάσταση ιδιαίτερα στην Αττική βρίσκεται σε  οριακό σημείο, καθώς από 89 κλίνες ΜΕΘ για ασθενείς με κοροναϊό οι 59 είναι κατειλημμένες, πρόσθεσε πως λόγω της αύξησης των εισαγωγών στα νοσοκομεία λόγω της πανδημίας, ενεργοποιείται εκτάκτως σχέδιο για αύξηση των κλινών ΜΕΘ.

Όπως υποστήριξε ότι «τις προηγούμενες μέρες προστέθηκαν 10 στο Σωτηρία, 4 στο Νίμιτς, ενώ μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα προστεθούν άλλες 24 στο Ασκληπιείο της Βούλας, στο Αττικό και αλλού».

Παράλληλα, ανακοίνωσε σχέδιο ενίσχυσης των ΜΕΘ μέσω .. δωρεών.

Ads

Συγκεκριμένα, ανέφερε πως «θα υπάρξει δωρεά 195 κλινών ΜΕΘ και 19 ΜΑΦ από το ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος», 50 κλινών ΜΕΘ στο Σωτηρία από  τη Βουλή των Ελλήνων, ενώ μέχρι μέχρι το τέλος Οκτωβρίου θα προστεθούν 8 κλίνες ΜΕΘ και 4 ΜΑΦ στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας δωρεά Μαρινάκη, Φράγκου και της ΙΟΝ».

Διαβάστε επίσης