Εντάλματα σύλληψης σε βάρος των Τούρκων στρατιωτικών που αρνείται να εκδώσει η Αθήνα εξέδωσε η Άγκυρα, απαντώντας με αυτό τον τρόπο στο «μπλόκο» του Αρείου Πάγου.

Ads

Αυτό μεταδίσουν τουρκικά ΜΜΕ.

Στο μεταξύ, ο δικηγόρος της τουρκικής κυβέρνησης, Ζεκί Αριτούρκ, που παρακολουθούσε τη δίκη, παραδέχτηκε ότι νομικά η απόφαση είναι τελική και η ελληνική νομοθεσία δεν προβλέπει άλλο ένδικο μέσο για την προσβολή της. «Πολιτικά όμως», είπε, «δεν είναι η τελική απόφαση. Τον τελευταίο λόγο έχει το ελληνικό υπουργείο Δικαιοσύνης. Αν θέλει το υπουργείο Δικαιοσύνης μπορεί να αποφασίσει την έκδοσή τους».

«Δεν έχει ακόμη τελειώσει τίποτα για τους προδότες… Η Ελλάδα παίζει διπλό παιχνίδι, κινούμενη μεταξύ πολιτικής και νόμων, και δεν τηρεί την υπόσχεση που μας έχει δώσει. Η Ελλάδα έπρεπε να αποφασίσει την έκδοσή τους. Η απορριπτική απόφασή της είναι λάθος σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Σύμβαση περί Έκδοσης των Κατηγορουμένων, της οποίας είμαστε συμβαλλόμενο μέρος. Είναι προφανές ότι βρισκόμαστε ενώπιον μίας διαδικασίας που δεν έχει σχέση με τη Δικαιοσύνη», είπε επίσης.

Ads

Καταλήγοντας, κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα για αθέτηση της υπόσχεσής του. «Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Αλέξης Τσίπρας δεν τήρησε την υπόσχεσή του παρά την αρχική του δήλωση «ότι θα τους παραδώσουμε αμέσως», σημείωσε. «Αναμένουμε να δούμε αν ο Έλληνας πρωθυπουργός θα τηρήσει την υπόσχεσή του», κατέληξε.