«Σαφείς πληροφορίες για τα παιδιά μας δεν μας έχει δώσει κανείς. Λυπάμαι πάρα πάρα πάρα πολύ για το παιδί που βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην εντατική, λυπάμαι τη μητέρα του, κι εγώ μητέρα ενός παιδιού είμαι» δηλώνει μητέρα 17χρονου προσαχθέντα μέσα από το γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη».

Ads

Η τελευταία επικοινωνία που είχε με το παιδί της ήταν το βράδυ της Πέμπτης (7/12) και όπως έχει ενημερωθεί από συγγενή της, ο γιος της έχει δεχθεί σφαλιάρες από αστυνομικούς. Μέχρι και αργά το μεσημέρι σήμερα, Παρασκευή 8/12, δεν είχε την παραμικρή ενημέρωση παρά τις συνεχείς εκκλήσεις της προς τους αστυνομικούς στα κάγκελα του Αλλοδαπών, στην Πέτρου Ράλλη.

Η κυρία Χρύσα, μητέρα 17χρονου προσαχθέντα στο Αλλοδαπών, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «105.5 στο Κόκκινο», είπε:

«Κάποια στιγμή χθες το βράδυ δέχτηκα ένα τηλεφώνημα από το παιδί μου, βρισκόταν μέσα στο κλειστό γυμναστήριο Μελίνα Μερκούρη και μου είπε “μαμά δεν μπορώ να αναπνεύσω, μας έχουν ρίξει δακρυγόνα χωρίς αιτία, γνωρίζουμε ότι έξω γίνεται κάποια φασαρία αλλά δεν μας αφήνουν να φύγουμε. Έχουν αφήσει τις γυναίκες και τα μικρά παιδιά, αλλά πήγα να φύγω και δεν με άφησαν”. Αργότερα μίλησε με κάποιον συγγενή μου μέσα από την κλούβα κατά τη μεταφορά του και του είπε ‘‘εγώ έφαγα μόνο κάποιες σφαλιάρες αλλά τον φίλο μου τον έχουν χτυπήσει πολύ τον φίλο μου”».

Ads

«Έκτοτε δεν έχουμε μιλήσει, δεν μας έχουν ενημερώσει για το οτιδήποτε. Τους έχουν πάρει τα κινητά» συμπληρώνει, ενώ καλεί τη Δικαιοσύνη «να κάνει τη δουλειά της όπως πρέπει, θα είμαστε δίπλα σε αυτό».

Ελεύθεροι δεκάδες προσαχθέντες από τα επεισόδια στου Ρέντη

Περίπου 200 από τους 424 προσαχθέντες του δημοτικού γυμναστηρίου «Μελίνα Μερκούρη» αφέθηκαν ελεύθεροι από το Μεταγωγών στην Πέτρου Ράλλη, νωρίς το απόγευμα της Παρασκευής.

Οι άνθρωποι αυτοί κρατούνται από το βράδυ της Πέμπτης, έπειτα από τα επεισόδια που ξέσπασαν στην περιοχή του Ρέντη, με αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό αστυνομικού των ΜΑΤ με ναυτική φωτοβολίδα στον μηρό. Βρίσκεται διασωληνωμένος σε τεχνητό κώμα στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας σε κρίσιμη κατάσταση, σύμφωνα με τις πληροφορίες.

Μεταξύ όσων αφέθηκαν ελεύθεροι είναι οι ανήλικοι που κρατούνταν καθώς και όσοι δέχτηκαν να δώσουν δείγμα DNA στην Αστυνομία, σύμφωνα με τις πληροφορίες. Οι αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι για όσους αρνηθούν να δώσουν DNA θα ενημερωθεί σχετικά ο αρμόδιος εισαγγελέας και θα κρίνει αναλόγως πώς θα πράξει.