Στην προσαγωγή 40-50 ατόμων του αντιεξουσιαστικού χώρου στην πλατεία Βικτωρίας προχώρησε η αστυνομία το απόγευμα της Τρίτης, επειδή μοίραζαν φυλλάδια για τα γεγονότα των τελευταίων ημερών, όπως καταγγέλλουν στο tvxs.gr αυτόπτες μάρτυρες. Μπροστά στο περιστατικό βρέθηκε και η δημοσιογράφος του Αθηναϊκού Πρακτορείου Μαρίνα Βήχα, της οποίας τα στοιχεία καταγράφηκαν από την αστυνομία επειδή ζήτησε να ενημερωθεί για το τι συμβαίνει.

Ads

Ειδικότερα, στις 19:00 περίπου το απόγευμα της Τρίτης 40-50 άτομα που μοίραζαν φυλλάδια και κολλούσαν αφίσες στη συμβολή των οδών 3ης Σεπτεμβρίου και Ιουλιανού προσήχθησαν από αστυνομικές δυνάμεις. Σύμφωνα με την αστυνομία, οι προσαγωγές πραγματοποιήθηκαν προληπτικά για να αποφευχθεί η συνάντησή τους με μέλη ακροδεξιών οργανώσεων στην περιοχή.

Η δημοσιογράφος Μαρίνα Βήχου, που βρισκόταν στο σημείο ζήτησε να ενημερωθεί για το λόγο προσαγωγής των νεαρών, δηλώνοντας τη δημοσιογραφική της ιδιότητα. Αστυνομικός της ζήτησε τη δημοσιογραφική της ταυτότητα, καθώς και την αστυνομική της.

Στη συνέχεια, η κ. Βήχου διαπίστωσε ότι ανώτερος αξιωματικός κατέγραφε τα στοιχεία της και όταν ζήτησε να μάθει για ποιο λόγο, της απάντησαν πως πραγματοποιούν έλεγχο των στοιχείων της… επειδή ενδιαφέρθηκε να ενημερωθεί για τις προσαγωγές.

Ads

Η δημοσιογράφος ζήτησε στη συνέχεια τα στοιχεία των αστυνομικών, οι οποίοι ωστόσο αρνήθηκαν να τα δώσουν, λέγοντάς της απλώς πως είναι η ομάδα Δ18.