Στο βαθύ κόκκινο θα βρίσκονται από τις 6 το πρωί της Πέμπτης έως την Τρίτη 16 Μαρτίου Αττική, Αχαΐα, Αρκαδία, Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Λευκάδα εκτός Μεηανησίου, Φθιώτιδα, Αργολίδα, Κορινθία, Θεσπρωτία, Άρτα, Σάμος, Βοιωτία, Χίος, Αιτωλοακαρνανία, Ρόδος, Ηράκλειο και Εύβοια εκτός Σκύρου, όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.

Ads

Είχε προηγηθεί η σχετική εισήγηση των λοιμωξιολόγων, η οποία συνεδρίασαν σήμερα, μετά αυξημένα κρουσμάτα κορωνοϊού που καταγράφονταν τις τελευταίες ημέρες σε όλη τη χώρα.

Ωστόσο ο Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε αλλαγές στο ωράριο κυκλοφορίας. Συγκεκριμένα στο επίπεδο αυξημένου κινδύνου (κόκκινο), στο οποίο από την Πέμπτη θα βρίσκεται το σύνολο της χώρας, ισχύει απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 9 το βράδυ έως τις 5 το πρωί, ενώ στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου (βαθύ κόκκινο) από τις 7 το απόγευμα έως τις 5 το πρωί.

Εξαίρεση αποτελούν η Περιφέρεια Αττικής και η Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης, όπου αν και οι δύο βρίσκονται στο «βαθύ κόκκινο», η απαγόρευση κυκλοφορίας τις καθημερινές (Δευτέρα ως Παρασκευή) διαμορφώνεται από τις 9 το βράδυ ως τις 5 το πρωί, λόγω του μητροπολιτικού χαρακτήρα των περιοχών αυτών. Ωστόσο, τα Σαββατοκύριακα, για το σύνολο των περιοχών που βρίσκονται στο βαθύ κόκκινο, δηλαδή και για την Αττική και για τη Θεσσαλονίκη, η απαγόρευση κυκλοφορίας θα ισχύει από τις 7 το απόγευμα έως τις 5 το πρωί.

Ads

Διαβάστε επίσης: