Την άποψη πως ο ίδιος θα παραιτούνταν από την βουλευτική ασυλία εάν βρισκόταν σε αντίστοιχη θέση όπως τώρα ο Κώστας Καραμανλής, υπουργός Μεταφορών και Υποδομών όταν συνέβη το έγκλημα στα Τέμπη, εξέφρασε ο βουλευτής Βοιωτίας της Νέας Δημοκρατίας Λευτέρης Κτιστάκης.

Ads

«Εγώ προσωπικά, ναι θα παραιτούμουν από την ασυλία. Το λέω δεν έχω κανένα πρόβλημα. Είναι μια γενικότερη φιλοσοφία που έχω για χρόνια και τώρα που εκλέχθηκα δεν έχω κανένα λόγο να το αλλάξω», δήλωσε συγκεκριμένα μιλώντας στο Attica TV.

 

Υπενθυμίζεται πως πριν λίγα 24ωρα αίτημα προς το προεδρείο της Βουλής απέστειλαν οι συγγενείς θυμάτων από την τραγωδία στα Τέμπη, η Μαρία Καρυστιανού και ο Παύλος Ασλανίδης και ζητούν την άρση της ασυλίας των Κώστα Καραμανλή και Χρήστου Σπίρτζη, με βάση το πόρισμα της ευρωπαϊκής εισαγγελίας για τη σύμβαση 717 και το νομικό επιχείρημα πως το ενωσιακό δίκαιο υπερτερεί ακόμα και του συντάγματος.

Οι δύο γονείς που έχασαν τα παιδιά τους στο τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών, απέστειλαν την εν λόγω επιστολή προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων με την οποία ζητούν τη συμμόρφωση του ελληνικού Κοινοβουλίου με τις διατάξεις του ενωσιακού δικαίου.

Ads

Στο αίτημα που διατυπώνεται στην επιστολή, αναφέρεται πως η συγκεκριμένη συνταγματική πρόβλεψη «παρεμποδίζει την εφαρμογή των διατάξεων της ευρωπαϊκής εισαγγελίας ως προς τη διεξαγωγή της έρευνας, δίωξης και επιβολής του νόμου για εικαζόμενες αξιόποινες πράξεις» των Κώστα Καραμανλή και Χρήστου Σπίρτζη.

Οι δύο γονείς σημειώνουν στο έγγραφο ότι «η παραπομπή της υπόθεσης εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας στις εθνικές αρχές ήταν εξ αρχής βέβαιο ότι δεν θα τελεσφορούσε λαμβάνοντας υπόψη ότι η κοινοβουλευτική πλειοψηφία δεν επιθυμεί την ποινική δίωξη των πρώην υπουργών της για κανένα λόγο, στη συγκεκριμένη περίπτωση του Κωνσταντίνου Καραμανλή ο οποίος είναι πλέον βουλευτής».