Την έντονη αντίδραση της κυβέρνησης προκάλεσε το δημοσίευμα της ιταλικής εφημερίδας Corriere della Sera, που φιλοξενούσε συνέντευξη του Γιάνη Βαρουφάκη, με κυβερνητικές πηγές να κάνουν λόγο για «διαστρέβλωση» των όσων δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών.

Ads

«Τις τελευταίες μέρες παρακολουθούμε μια προσπάθεια αποδόμησης του Υπουργού Οικονομικών Γ. Βαρουφάκη. Είτε με ειρωνικά σχόλια, είτε με ψευδείς ή ανακριβείς ειδήσεις. Δηλώσεις που δεν έγιναν ποτέ ή με την προσθήκη ‘διευκρινίσεων’ αλλάζουν τελείως το νόημα των απαντήσεων, όπως έγινε με τη συγκεκριμένη συνέντευξη του Υπουργού στην εφημερίδα Corriere della Sera», υπογράμμισαν πηγές του Μεγάρου Μαξίμου.

Πρόσθεσαν δε: «Ο Γ. Βαρουφάκης δεν παραπέμπει ποτέ σε κανένα ‘δημοψήφισμα για το ευρώ’. Η λέξη ‘ευρώ’ είναι προσθήκη του δημοσιογράφου γι’ αυτό και υπάρχει σε παρένθεση».

Οι ίδιες πηγές επανέλαβαν ότι «η κυβέρνηση θα τηρήσει τις δεσμεύσεις της για ουσιαστική και πραγματική διαπραγμάτευση με τους εταίρους» και σημείωσαν: «Αν θέλουν κάποιον τύπου ‘Γκίκα Χαρδούβελη’, που έλεγε ‘ναι σε όλα’, θα απογοητευθούν».

Ads

Διαβάστε επίσης:

Βαρουφάκης: Εκλογές ή δημοψήφισμα εάν δεν γίνουν δεκτές οι προτάσεις μας