Οι εκπρόσωποι της τρόικας θα επιστρέψουν στην Αθήνα στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, δήλωσε το βράδυ της Παρασκευής εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Eπιτροπής, βάζοντας έτσι τέλος στις αμφιβολίες που επικρατούσαν από το βράδυ της Πέμπτη, όταν το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters ανάφερε ότι οι διεθνείς δανειστές της χώρας σχεδιάζουν να αναβάλλουν την προγραμματισμένη επίσκεψη τους  για την ερχόμενη Τετάρτη.

Ads

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η Αθήνα έστειλε πρόσθετες πληροφορίες το απόγευμα της Παρασκευής, οι οποίες βοηθούν στη συνέχιση των διαβουλεύσεων ανάμεσα στην Τρόικα και την ελληνική κυβέρνηση.

Όπως ανέφερε την Πέμπτη το Reuters, ο λόγος της καθυστέρησης της άφιξης της τρόικας έγκειτο στο ότι δεν έχουν ακόμη συμφωνήσει με την κυβέρνηση στο πώς θα καλυφθεί το δημοσιονομικό κενό ύψους 2 δις ευρώ για το 2014.

Στη συνέχεια τα διεθνή ΜΜΕ να συνέδεαν  και αυτά την έλευση της τρόικας με την επίτευξη συμφωνίας στα σημεία όπου υπάρχουν σημαντικές αποκλίσεις. Την Παρασκευή δημοσιεύματα του γερμανικού Τύπου ανέφεραν ότι οι ελεγκτές θα επιστρέψουν στην Αθήνα στις 5 Νοεμβρίου, μόνον εφόσον έχει προηγηθεί τηλεδιάσκεψη των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης με τον Έλληνα ομόλογό τους, Γ. Στουρνάρα.

Ads

Επίσης, εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ερωτηθείς σχετικά από το ΑΜΠΕ, δήλωνε ότι η θέση των Βρυξελλών σε ό, τι αφορά τη διαπραγμάτευση της τρόικας με την Ελλάδα για το δημοσιονομικό κενό παραμένει η ίδια και πως οι εκπρόσωποι των δανειστών θα επιστρέψουν στην Αθήνα «ευθύς μόλις λάβουν τις πληροφορίες που έχουν ανάγκη», προκειμένου να συνεχιστούν οι διαβουλεύσεις με την ελληνική κυβέρνηση.

Σημειώνεται ότι το ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του ΔΝΤ, Ουίλιαμ Μάρεϊ, ανακοίνωσε το βράδυ της Παρασκευής και πριν την ανακοίνωση της Κομισιόν, ότι ο επικεφαλής της αποστολής του Ταμείου Πολ Τόμσεν θα έρθει κανονικά στην Αθήνα  από το βράδυ της Δευτέρας και πως δεν υπάρχει καμία αλλαγή στην προγραμματισμένη επίσκεψη της αποστολής του ΔΝΤ στην Αθήνα, δίνοντας  έτσι την εντύπωση ότι υπάρχει διάσταση απόψεων μεταξύ των δανειστών.