Λίγες ώρες μετά τις… παραινέσεις Χρυσοχοΐδη στα ΜΑΤ για αυτοσυγκράτηση νέο περιστατικό αστυνομικής αγριότητας έρχεται στο φως και αφορά στην αστυνομική επιχείρησή το πρωί σε καταλήψεις στο Κουκάκι. 

Ads

Οι αστυνομικές δυνάμεις εισέβαλαν σε γειτονικό κτήριο χτύπησαν μέλη οικογένειας και στη συνέχεια προχώρησαν και στην προσαγωγή τους. Συγκεκριμέναγυναίκα από διαμέρισμα της οδού Ματρόζου κατήγγειλε ότι εκείνη και η οικογένειά της αρνήθηκαν την είσοδο της αστυνομίας στο σπίτι τους χωρίς ένταλμα και σε απάντηση οι αστυνομικοί τους έδεσαν και τους πλάκωσαν στο ξύλο.

«Ήρθαν τα ΜΑΤ, είπαν να περάσουν από το σπίτι για να μπουν στο διπλανό. Ζητήσαμε χαρτί Εισαγγελέα για να περάσουν. Κάποια στιγμή ακούσαμε βήματα στην ταράτσα μας και πήγαν ο άντρας μου και τα παιδιά μου να δουν τι γίνεται και ρώτησαν πως βρέθηκαν στην ταράτσα μας χωρίς χαρτί», κατήγγειλε στον ANT1. 

Όπως σημειώνει η σοκαρισμένη γυναίκα: «Ζήτησαν χαρτί Εισαγγελέα και σε απάντηση τους έβαλαν κάτω, τους έδεσαν τα χέρια και τους πλάκωσαν στο ξύλο. Πήγα να δω τι γίνεται και μου είπαν: Φύγε γιατί θα σε πετάξουμε από τη σκάλα». «Είδα άνθρωπο τον ΜΑΤ να έχει πατήσει το κεφάλι του γιου μου με το γόνατο στο πάτωμα». Η γυναίκα πρόσθεσε ότι τον άντρα και τα παιδιά της τους πήρε η αστυνομία στη ΓΑΔΑ, ενώ στη συνέχεια πήγε εισαγγελέας και έγινε έλεγχος στο σπίτι της οικογένειας «μήπως βρουν καταληψίες». 

Ads

Διαβάστε επίσης

Παράλληλα με την καταγγελία, κυκλοφόρησαν βίντεο και φωτογραφίες από το περιστατικό. Μάλιστα στη φωτογραφία διακρίνεται το ένα από τα άτομα που βρίσκονται στην ταράτσα δεμένο χειροπόδαρα με καλυμμένο το κεφάλι. 

image

Το περιστατικό καταγγέλλει και η Άννα Παπαδημητρίου Τσάτσου με ανάρτησή της στα social media. Όπως αναφέρει: «Δυστυχώς τα επεισόδια στο Κουκάκι έγιναν σε σπίτι φιλικό μου. Με την έφοδο στην παράπλευρη του γνωστού μου σπιτιού κατάληψη και επειδή όπως δήλωσαν είχαν διαφύγει δύο καταληψίες τα κάνανε γυαλιά καρφιά στους ανθρώπους δίπλα γιορτιάρες μέρες που είναι!»

«Τους πλάκωσαν στο ξύλο στη ταράτσα τους τα δύο τους παιδιά και τον πατέρα και κάνανε λαμπόγιαλο το σπίτι τους! Τι ψάχνετε; Οτιδήποτε παράνομο. Έχει κηρυχθεί στρατιωτικός νόμος και δεν το ξέρουμε; Τέλος ξυλοδαρμένοι πήγανε στη ΓΑΔΑ από όπου φαντάζομαι θα αφεθούν. Μήπως πρέπει να κρύψουμε τα βιβλία που διαβάζουμε, όλο και κάτι ανατρεπτικό και μαρξιστικό θα βρεθεί. Είναι δυνατόν να τρως ξύλο από το πουθενά γιατί ρωτάς τι στο καλό γυρεύουν τα ΜΑΤ στην ιδιοκτησία σου; Τον πατέρα τον βγάλανε σχεδόν γυμνό και δαρμένο, τους είχανε μπρούμυτα στην ταράτσα. Όταν τους πήραν για τη ΓΑΔΑ ούτε τα παπούτσια τους δεν τους άφηναν να πάρουν! Κύριε Χρυσοχοΐδη μαζέψτε τους η ευθύνη σας είναι μεγάλη!»

Το νέο περιστατικό προστίθεται στην αλυσίδα επεισοδίων που καταγγέλλονται καθημερινά για υπέρμετρη χρήση βίας  σε βάρος ανυποψίαστων πολιτών, και ασυδοσίας της  ΕΛΑΣ, επί ημερών της ΝΔ στην κυβέρνηση. 

Το βίντεο με την καταγγελία: