Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις επιχείρησαν τις πρώτες πρωινές ώρες για την εκκένωση τριών καταλήψεων στο Κουκάκι. Στην περιοχή υπήρξε ένταση με την αστυνομία να κάνει χρήση βομβίδων κρότου – λάμψης και χημικών εναντίον των καταληψιών, ενώ προχώρησε και σε 10 προσαγωγές. 

Ads

Οι τρεις καταλήψεις βρίσκονται στις οδούς Ματρόζου (45), Παναιτωλίου (21) και Άρβαλη (3). Στην κατάληψη της Παναιτωλίου υπήρξε αντίσταση από τους καταληψίες που φώναζαν συνθήματα και ψέκαζαν με πυροσβεστήρες για να εμποδίσουν την αστυνομία να εισέλθει. Από την πλευρά της, η δύναμη της ΕΛΑΣ προχώρησε στην χρήση βομβίδων κρότου λάμψης και χημικών και τελικά εισέβαλε στο κτίριο. 

Στο μεταξύ άνδρες των ΕΚΑΜ ανέβηκαν στις ταράτσες των κτιρίων που τελούσαν υπό κατάληψη. Χρησιμοποίησαν τις ταράτσες των γειτονικών σπιτιών με αποτέλεσμα να βρεθούν αντιμέτωποι με αντιδράσεις πολιτών. Σύμφωνα με πληροφορίες διαμένοντες σε γειτονικά διαμερίσματα ζήτησαν εισαγγελική εντολή για να περάσουν οι αστυνομικές δυνάμεις μέσα από τα σπίτια τους. Τότε οι άνδρες των ΕΚΑΜ τους ακινητοποίησαν στην ταράτσα όπως φαίνεται και στο βίντεο.

Διαβάστε επίσης:

Μια γυναίκα κατήγγειλε ότι εκείνη και η οικογένειά της αρνήθηκαν την είσοδο της αστυνομίας στο σπίτι τους χωρίς ένταλμα και σε απάντηση οι αστυνομικοί τους έδεσαν και τους πλάκωσαν στο ξύλο. Μάλιστα, όπως είπε τον άντρα και τα παιδιά της τους πήραν στη ΓΑΔΑ. 

Ads

«Αυτή την στιγμή το κράτος επιτίθεται στην κοινότητά μας, στο σπίτι μας, στους χώρους που στεγαζόμαστε και ζούμε, σε δομές κοινωνικής αλληλεγγύης και πολιτικής οργάνωσης του αναρχικού χώρου και των καταπιεσμένων» ανέφερε την ώρα της αστυνομικής επιχείρησης η «Κοινότητα Καταλήψεων Κουκακίου» με ανάρτησή της σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου. «Καλούμε τον κόσμο να αντιδράσει με κάθε μέσο και τρόπο απέναντι στην κατασταλτική εκστρατεία. Καλούμε τον κόσμο να υποστηρίξει την αντίστασή μας», τόνιζε η Κοινότητα καλώντας για «συγκέντρωση» στο πεζόδρομο της Γιωργάκη Ολυμπίου στο ύψος της Δημητρακοπούλου.

Στη ΓΑΔΑ οι προσαχθέντες

Συνολικά έγιναν 10 προσαγωγές. Οι τέσσερις έγιναν από την κατάληψη της οδού Παναιτωλίου, δύο από την κατάληψη της οδού Ματρόζου και δυο από την κατάληψη της οδού Αρβάλη. Τέλος έγιναν και οι δυο προσαγωγές των μελών της οικογένειας που κατήγγειλε την αστυνομική βία που ασκήθηκε εναντίον της. Όλοι οι προσαχθέντες έχουν οδηγηθεί στην ΓΑΔΑ και αναμένεται να αποδοθούν κατηγορίες.

Βίντεο από την αστυνομική επιχείρηση στις καταλήψεις