Μετά από έλλειψη σοβαρής ενημέρωσης από την ΕΛ.ΑΣ., επιλεκτικές διαρροές, πολλές ώρες μετά την επιχείρηση εκκένωσης της κατάληψης στην οδό Ματρόζου, κατά την οποία καταγγέλθηκε αστυνομική αγριότητα και συνελήφθησαν ένας πατέρας και δύο γιοί του, η ΕΛ. ΑΣ., διαμέσου του εκπροσώπου της δηλώνει πως όλα έγιναν νόμιμα και δίνει τη δική της εκδοχή.

Ads

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της αστυνομίας, οι αξιωματικοί δέχθηκαν επίθεση αρχικά από τους δύο γιους, που πετούσαν αντικείμενα από την ταράτσα ενώ, σύμφωνα πάντα με την ΕΛ.ΑΣ, ο πατέρας επιχείρησε να αρπάξει το πιστόλι αστυνομικού όταν ανέβηκαν στην ταράτσα για να συλλάβουν τα δύο αδέλφια.  Σχολιάζοντας φωτογραφία με μια δεμένη γυναίκα, που διατέθηκε από το πρακτορείο EUROKINISSI, ο αστυνομικός εκπρόσωπος έκανε λόγο για «παραπλανητικές εικόνες».

H δήλωση του εκπροσώπου της ΕΛΑΣ Θεόδωρου Χρονόπουλου:  

«Στην κατάληψη της οδού Ματρόζου όλα έγιναν νόμιμα με την παρουσία εισαγγελικών λειτουργών. Οι αστυνομικοί κατά την είσοδό τους δέχθηκαν επίθεση κατ’αρχάς από ένα άτομο και στη συνέχεια από δεύτερο με πέτρες, τούβλα, μεταλλικά αντικείμενα, χρώματα και πυροσβεστήρες. Μετά την είσοδο των αστυνομικών δυνάμεων τα άτομα προσπάθησαν να διαφύγουν σε γειτονικό κτίριο όπου όπως αποδείχθηκε, ήταν το πατρικό τους σπίτι. Εκεί εμφανίστηκε τρίτο άτομο το οποίο αποπειράθηκε να πάρει το όπλο άνδρα της αστυνομικής δύναμης. Τα τρία άτομα ακινητοποιήθηκαν και συνελήφθησαν στην ταράτσα. Οι εικόνες που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο είναι παραπλανητικές. Δεν υπάρχουν κουκούλες, ούτε γυναικεία παρουσία, ούτε αναιτιολόγητη βία. Οι τρεις άνδρες έχουν συλληφθεί και προσήχθησαν στην Ασφάλεια Αττικής. Τα ευρήματα στην κατάληψη είναι σοβαρά. Θα ακολουθήσει παρουσίαση από την Ελληνική Αστυνομία». 

Ads