Στο βήμα του 4ου Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ ανέβηκε ο Στέφανος Κασσελάκης αμέσως μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας της Όλγας Γεροβασίλη, η οποία ανακοίνωσε την υποψηφιότητά της για την προεδρία του κόμματος.

Ads

Στη σύντομη παρέμβασή του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ πρότεινε οι εσωκομματικές εκλογές να διεξαχθούν στις 10 Μαρτίου, ενώ δεσμεύτηκε πως θα παραμείνει στο κόμμα ανεξαρτήτως αποτελέσματος.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ ανέβηκε στο βήμα και χαιρέτισε δια χειραψίας την Όλγα Γεροβασίλη, λέγοντας: «Καλωσορίζω την αντιπρόεδρο της Βουλής και ιστορικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ σε έναν όμορφο αγώνα για να μπορέσει το κόμμα μας να αγαπήσει τα μέλη του έμπρακτα».

«Δεσμεύομαι ενώπιον όλων σας ότι εγώ θα παραμείνω στο κόμμα ανεξαρτήτως αποτελέσματος. Δεσμεύομαι ενώπιον όλων σας ότι θα δουλέψω για το κόμμα ανεξαρτήτως αποτελέσματος, ανεξαρτήτως βουλευτικής καρέκλας. Δεσμεύομαι ότι την επομένη των εκλογών εφόσον κερδίσω θα προσκαλέσω συλλογικά και την αντιπρόεδρο της Βουλής και  όλη την ομάδα που θα την αγκαλιάσει να έρθει συλλογικά για να μπορέσουμε να φέρουμε τις καταστατικές αλλαγές που χρειαζόμαστε εις πέρας» σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.

Ads

«Να ξέρουν όλοι στο τέλος της ημέρας η αλήθεια θα κερδίσει. Για να μπορέσει αυτή η αλήθεια, η δική μας αριστερή αλήθεια να κερδίσει απέναντι στον Κυριάκο Μητσοτάκη πρέπει να πάμε το γρηγορότερο δυνατόν σε εκλογές προέδρου στις 10 Μαρτίου και να πάμε υβριδικά για να έχουμε τη μέγιστη δυνατή συμμετοχή. Αυτή είναι η εισήγησή μου προς το συνέδριο το οποίο θα αποφασίσει».