Την υποψηφιότητά της για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε από το βήμα του το 4ου Συνεδρίου του κόμματος η Όλγα Γεροβασίλη, σε μια ομιλία η οποία σημαδεύτηκε από μεγάλη ένταση, καθώς πραγματοποιήθηκε εν μέσω χειροκροτημάτων αλλά και έντονων αποδοκιμασιών από μερίδα συνέδρων. Μάλιστα, ο Στέφανος Κασσελάκης σηκώθηκε όρθιος κα με χειρονομίες προσπάθησε να κατευνάσει τα έντονα γιουχαρίσματα.

«Στην πρόσκληση του προέδρου απαντώ: Δηλώνω παρούσα. Αυτό επιβάλει το αίσθημα ευθύνης μου απέναντι στα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία. Απέναντι στον προοδευτικό κόσμο της χώρας. Απέναντι στην ιστορία του χώρου μας και στους αγώνες που δώσαμε όλοι και όλες μαζί» σημείωσε χαρακτηριστικά η Όλγα Γεροβασίλη.

«Όλους αυτούς τους μήνες στήριξα τη νέα προσπάθεια με την εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη. Και την στήριξα με σεβασμό στα μέλη», σημείωσε. «Σήμερα πρέπει να κοιτάξουμε την πραγματικότητα στα μάτια. Το κόμμα μας υποχωρεί συνεχώς. Σήμερα φτάσαμε στο σημείο να μην υπάρχει ενδιαφέρον των μελών μας για να είναι σύνεδροι Πρέπει να μπει φρένο στην καθοδική πορεία. Να ανακτήσουμε το χαμένο έδαφος και την κυβερνητική μας προοπτική. Να δώσουμε ξανά ελπίδα και προοπτική και να μπούμε με αυτοποεποίθηση στην πολιτική μάχη απέναντι στην δεξιά», τόνισε μεταξύ άλλων η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

«Χρειαζόμαστε σοβαρό πολιτικό σχέδιο και συγκροτημένη πολιτική λειτουργία. Να μην τσαλαβουτάμε από εδώ και από εκεί. Θα δείξουμε και άλλο ανοχή στα λάθη; Άλλο λάθη απειρίας και άλλος λάθη αλαζονείας. Γράψτε τη γνώμη σας και θα δούμε εμείς ποιο θα λάβουμε υπόψη δεν λέγεται isyriza. Όχι προχειρότητες στο όνομα των μελών του Συριζα. Τα μέλη του κόμματος δεν είναι πολίτες του ΣΚ. Δεν αφιέρωσαν το ΣΚ τους σε κάποιους», τόνισε.

«Το νέο δεν είναι μεσσιανισμος. Χρειαζόμαστε νέες ιδέες. Γι αυτό η συλλογική σκέψη και η κοινή προσπάθεια είναι πιο αναγκαία όπλα από ποτέ. Το δίλημμα που έχουμε μπροστά μας είναι υπαρξιακής σημασίας. Μακάρι να μην χρειαζόταν» επεσήμανε.

«Πιστεύω ότι είναι βαθιά αναγκαίο και δεν μπορούμε να αφήσουμε τα πράγματα όπως είναι. Έχουμε ευθύνη όλοι και όλες. Άκουσα το δημόσιο προσκλητήριο του προέδρου. Η απάντησή μου σε αυτή την πρόκληση είναι ότι είμαι παρούσα. Αυτό μου επιβάλλει το αίσθημα ευθύνης, απέναντι στα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, στον προοδευτικό κόσμο και στην ιστορία του τόπου. Δεν φοβήθηκα ποτέ την ευθύνη ούτε στα πιο δύσκολα και πάντα έβαζα πλάτη. Περάσαμε δια πυρός και σιδήρου για να δυναμώσουμε τον ΣΥΡΙΖΑ και είμαι πολύ περήφανη για όσα πετύχαμε για τη χώρα, την κοινωνία και την παράταξη και που ήμουν μέλος της κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα».

«Καλή, χρήσιμη και απαραίτητη η επικοινωνία. Αλλά πρέπει να υπηρετεί το πολιτικό σχέδιο, όχι να το υποκαθιστά», πρόσθεσε και τόνισε πως χρειάζεται προσήλωση στις αρχές, ιδεολογικές και καταστατικές αρχές. Επίσης απαιτείται αποφασιστικότητα, συμπλήρωσε.