Την άμεση παραίτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη και την προκήρυξη εκλογών επιμένει να ζητά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης, στον απόηχο των εξελίξεων αναφορικά με το έγκλημα στα Τέμπη.

Ads

Σε άρθρο του στην «Εφημερίδα των Συντακτών», υποστηρίζει πως ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα στηρίξει την πρόταση δυσπιστίας του ΠΑΣΟΚ, αν και θα πρόκειται για μια «κοκορομαχία», μια «διαδικασία-σόου που δεν θα καταφέρει δυστυχώς τίποτα ως προς την ουσία, την κρατική συγκάλυψη του εγκλήματος των Τεμπών», σύμφωνα με τον ίδιο.

Ο Στέφανος Κασσελάκης στο άρθρο του επισημαίνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «δεν θα σταθεί ποτέ εξαίρεση στην προσπάθεια συνεννόησης των δημοκρατικών δυνάμεων του τόπου».

Ασκεί βέβαια και κριτική στα κόμματα της αντιπολίτευσης, τα οποία όπως αναφέρει «απέκλεισαν προεκλογικά τις αλλεπάλληλες προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για κυβερνητική συνεργασία, διατηρώντας τον Μητσοτάκη στην εξουσία», επισημαίνοντας ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δεν θα συμπεριφερθεί ποτέ όπως εκείνοι».

Ads

Αναφερόμενος στο έγκλημα στα Τέμπη και στην επιχείρηση συγκάλυψης ο Στέφανος Κασσελάκης σχολιάζει την αναφορά του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Βουλή πως «αυτά μπήκαν στο ζύγι του 41%», τονίζοντας ότι «του προτείνω έξοδο με αξιοπρέπεια για να ξαναμετρήσουμε το “ζύγι”, τώρα που αποκαλύπτεται ότι επιχειρήθηκε η χειραγώγηση της κοινής γνώμης και η συγκάλυψη του εγκλήματος ήδη από το βράδυ της τραγωδίας».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ζητά η διενέργεια των εκλογών και των ευρωεκλογών να γίνει με την παρουσία διεθνών παρατηρητών, παραθέτοντας μια σειρά από λόγους και διερωτώμενος σε ποια άλλη Δημοκρατία θα είχαν συμβεί τα παρακάτω:

–    Μπάζωμα τόπο εγκλήματος

–    Μονταζιέρα αποδεικτικό υλικό

–    Παράνομη παρακολούθηση πολιτικών, στρατιωτικών, επιχειρηματιών

–    Ιδιοποίηση παράνομα για κομματικούς λόγους απόρρητων προσωπικών δεδομένων εκλογέων

–    Καταδίκη από το ίδιο το Ευρωκοινοβούλιο για το Κράτος Δικαίου

«Η Ελλάδα θα επανέλθει στη νομιμότητα, είτε το θέλει ο Κυριάκος Μητσοτάκης είτε όχι», υπογραμμίζει στο άρθρο του ο Στέφανος Κασσελάκης και προσθέτει:
«Την ώρα που θα πέφτει με κρότο σαν μονάρχης, ο πρωθυπουργός θα αντιληφθεί ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης του είχε προτείνει μια αξιοπρεπή λύση. Όμως, εκείνος είχε ήδη διαρρήξει κάθε δεσμό με την αξιοπρέπεια».