Την απόλυτη δέσμευσή του ότι με κυβέρνηση ΝΔ κανένα παιδί δεν θα μείνει εκτός παιδικού σταθμού, επαναλάμβανε προεκλογικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Μόνο που αυτή η δέσμευσή του δεν θα υλοποιηθεί, ως φαίνεται και όπως δηλώνει η αρμόδια υφυπουργός, η οποία κι αυτήν με τη σειρά της, μέχρι και πριν τέσσερις εβδομάδες επιβεβαίωνε, μιλώντας στο ΑΝΤ1, πως  «στόχος του υπουργείου και του πρωθυπουργού είναι να μην μείνει κανένα παιδί εκτός βρεφονηπιακού σταθμού» και για το λόγο αυτόν, «δίνουμε πόρους ακριβώς σε αυτό. Ανεξαρτήτως της ευρωπαϊκής χρηματοδότησης για την εισαγωγή όλων τα παιδιών στους σταθμούς».

Τελικά, «η εξαγγελία του πρωθυπουργού είναι μια εξαγγελία η οποία, όπως καταλαβαίνετε, δεν μπορεί να υλοποιηθεί από τη μια μέρα στην άλλη», ξεκαθάρισε η Δόμνα Μιχαηλίδου, μιλώντας κι αυτήν τη φορά στην τηλεόραση του ΑΝΤ1 και διαψεύδοντας τον Κυριάκο Μητσοτάκη αλλά και την ίδια.

Ads

«Ούτε ο πρωθυπουργός είπε ότι την επόμενη χρονιά της διακυβέρνησής μας θα πάνε όλα τα παιδιά στους παιδικούς σταθμούς, όμως η προεκλογική δέσμευση του πρωθυπουργού και η δική μου ως υπεύθυνη του υπουργείου είναι ότι μέσα στη θητεία μας θα προσπαθήσουμε να υλοποιήσουμε πλήρως τη δέσμευση αυτή», δικαιολόγησε η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και παρέπεμψε έτσι απλά το σοβαρό αυτό κοινωνικό ζήτημα που αφορά όλες τις εργαζόμενες μητέρες και οικογένειες στο μέλλον.