Λίγο μετά τις 16:00 το μεσημέρι της Πέμπτης (22/2) ολοκληρώθηκε το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας ενάντια στην ίδρυση των ιδιωτικών πανεπιστημίων όπου για ακόμη μία φορά είχε μαζική ανταπόκριση.

Ads

Παράλληλα, οι μελισσοκόμοι βρέθηκαν στο κέντρο της Αθήνας από νωρίς το πρωί κάνοντας τη δική τους διαμαρτυρία, και υποδέχθηκαν τους φοιτητές με χειροκροτήματα.

Στη διαδήλωση συμμετείχαν οι Φοιτητικοί Σύλλογοι, οι μαθητές, αλλά και το σύνολο των φορέων της ακαδημαϊκής κοινότητας, δηλαδή οι πανεπιστημιακοί καθηγητές με μπλοκ της ΠΟΣΔΕΠ, καθώς και το διοικητικό και ερευνητικό προσωπικό μιας σειράς ιδρυμάτων.

(ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI)
(ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI)
(ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI)
(ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI)

Επιπλέον, τρίωρη στάση εργασίας είχαν κηρύξει για τη συμμετοχή στο συλλαλητήριο τόσο η ΔΟΕ, όσο και η ΟΛΜΕ, ήδη από τις 11:00. Οι ομοσπονδίες σε ανακοινώσεις τους δηλώνουν πως στηρίζουν το δημόσιο χαρακτήρα των Πανεπιστημίων.

Ads

Η Ομοσπονδία Γονέων Αττικής επίσης καλεί Ενώσεις και Συλλόγους Γονέων να συμμετάσχουν και κάνουν λόγο για υποχρηματοδότηση και μειωμένες δαπάνες στη δημόσια τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Οι Φοιτητικοί Σύλλογοι μέσα από τις συλλογικές τους αποφάσεις εκφράζουν την εναντίωσή τους για την ισοτίμηση των πτυχίων του δημοσίου πανεπιστημίου με τα ιδιωτικά και ανησυχούν πως θα δημιουργηθούν απόφοιτοι «δύο ταχυτήτων».

Θεσσαλονίκη: Επεισόδια μετά την πορεία

Επεισόδια ξέσπασαν το μεσημέρι της Πέμπτης (22/2) στο ΑΠΘ και τους γύρω δρόμους μετά την ολοκλήρωση της φοιτητικής πορείας, ενάντια στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για την ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων.

Ειδικότερα, μετά το τέλος της πορείας κουκουλοφόροι βγήκαν από το ΑΠΘ και έβαλαν φωτιά σε κάδους στην οδό Εθνικής Αμύνης, απέναντι από το νοσοκομείο Γεννηματάς. Παράλληλα, πέταξαν πέτρες κατά διμοιρίας των ΜΑΤ στην Αγίου Δημητρίου, ενώ ρίψη χημικών και χειροβομβίδων κρότου-λάμψης έκανε η αστυνομία.

https://youtu.be/32XQfyMB6xA?si=P8sa2sRgLatFCdcd