Φοιτητές και εκπαιδευτικοί συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις κατά της ίδρυσης ιδιωτικών πανεπιστημίων με νέο συλλαλητήριο σήμερα στο Σύνταγμα, ημέρα κατάθεσης του νομοσχεδίου στη Βουλή.

Ads

Οι φοιτητές ζητούν να μην παρακαμφθεί το άρθρο 16 του Συντάγματος και να μην υποβαθμιστεί άλλο η δημόσια Παιδεία, για να μην χάσουν τα πτυχία την αξία τους.

Οι Φοιτητικοί Σύλλογοι μέσα από τις συλλογικές τους αποφάσεις εκφράζουν την εναντίωσή τους για την ισοτίμηση των πτυχίων του δημοσίου πανεπιστημίου με τα ιδιωτικά και ανησυχούν πως θα δημιουργηθούν απόφοιτοι «δύο ταχυτήτων».

«Πιερρακάκη, Μητσοτάκη, ακούστε το καλά, αυτό το νομοσχέδιο θα πέσει στη φωτιά» και «Το ποτάμι πίσω δεν γυρνά, τέρμα πια οι εκτονώσεις, καταλήψεις, διαδηλώσεις, το ποτάμι πίσω δεν γυρνά» είναι κάποια από τα συνθήματα που ακούγονται.

Ads

Νωρίτερα, υποδέχτηκαν τους υγειονομικούς, που πραγματοποίησαν επίσης πανελλαδική κινητοποίηση.

(ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI)
(ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI)

 

(ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI)

 

Τις κινητοποιήσεις στηρίζουν οι ομοσπονδίες των εκπαιδευτικών ΔΟΕ και ΟΛΜΕ, που έχουν κηρύξει τρίωρη στάση εργασίας.

Η ανακοίνωση της ΔΟΕ:

«Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. ομόφωνα στηρίζει τον δημόσιο χαρακτήρα των Πανεπιστημίων και καλεί όλους και όλες τους/τις εκπαιδευτικούς να συμμετέχουν μαζικά στην φοιτητική/πανεκπαιδευτική κινητοποίηση την Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου στις 12 στα Προπύλαια (και στις κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα). Για τη διευκόλυνση της συμμετοχής των συναδέλφων, προκηρύσσουμε 3ωρη στάση εργασίας από τις 11.00 έως τις 14.00 και επιπλέον στάση εργασίας για την κάλυψη των εκπαιδευτικών του Ολοήμερου και του διευρυμένου ωραρίου (14.00 – 17.30)».

Η ανακοίνωση της ΟΛΜΕ:

«Το ΔΣ της ΟΛΜΕ στηρίζει το δημόσιο χαρακτήρα των Πανεπιστημίων και καλεί όλους και όλες να συμμετέχουν μαζικά στην κινητοποίηση των φοιτητών/-τριών την Πέμπτη 22/02 στις 12 στα Προπύλαια (και σε όλες τις κινητοποιήσεις ανά τη χώρα).

Για το λόγο αυτό προκηρύσσουμε στάση εργασίας από τις 11.00 έως τη λήξη της βάρδιας».

Στη Θεσσαλονίκη, αντίστοιχα, το σημείο συνάντησης είναι στην Καμάρα, ενώ κινητοποιήσεις διοργανώνουν Φοιτητικοί Σύλλογοι και σε άλλες πόλεις της χώρας.