Με γενική κατάληψη του πανεπιστημίου απαντούν οι φοιτητές στην πρόθεση της κυβέρνησης να ανοίξει το δρόμο στην ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων με την κατάθεση εντός της εβδομάδας του νομοσχεδίου για την Ανώτατη Παιδεία, καταγγέλλοντας ταυτόχρονα και την αστυνομική βία.

Ads

Διαβάστε επίσης: Υπουργείο Παιδείας / Απαιτεί υποχρεωτική τηλεκπαίδευση και διαδικτυακή εξεταστική στα ΑΕΙ που τελούν υπό κατάληψη

Στις συνελεύσεις που έγιναν το πρωί της Παρασκευής (2/2) αποφάσισαν καταλήψεις σε όλες τις σχολές, με εξαίρεση κάποια τμήματα που ενσωματώθηκαν στο πανεπιστήμιο Ιωαννίνων μετά τη συγχώνευση με το ΤΕΙ Ηπείρου.

Την ίδια στιγμή, η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων- σύμφωνα με πληροφορίες- αποφάσισε τη διαδικτυακή διεξαγωγή των εξετάσεων. Αναμένεται επίσημη ανακοίνωση.

Ads

Σημειώνεται ότι 90 σχολές τελούν υπό κατάληψη σε όλη τη χώρα με τους φοιτητές να κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους κατά ττης ίδρυσης ιδιωτικών πανεπιστημίων και με πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια με το επόμενο να είναι προγραμματισμένο για την Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου.