Σε ισχαιμικού τύπου αλλοιώσεις του μυοκαρδίου από τα πολλαπλά τραύματα στο σώμα του που προκάλεσαν έντονη διέγερση στον οργανισμό του κατέληξε ο Ζακ Κωστόπουλος, σύμφωνα με το ιατροδικαστικό πόρισμα που παραδόθηκε σήμερα στην αστυνομία από τους ιατροδικαστές, Νίκο Καλόγρια και Σουλτάνα Μαριανού.

Ads

Στο πόρισμα αναφέρεται πως οι τοξικολογικές εξετάσεις ήταν καθαρές και δεν εντοπίστηκε ναρκωτική ουσία.Όπως δήλωσαν οι δύο ιατροδικαστές οι αλλοιώσεις ισχαιμικού τύπου προκύπτουν από την ιστολογική εξέταση και ο θάνατος αποδίδεται σε αυτές τις αλλοιώσεις.

Λόγω απουσίας στεφανιαίας ή άλλης νόσου η πρόκληση των αλλοιώσεων συνδέεται με τα τραύματα μέσω ενός μηχανισμού στρες.

Διαβάστε επίσης

Κατά τη νεκροτομή βρέθηκαν πολλαπλά τραύματα στο σώμα από τέμνον όργανο (γυαλιά) καθώς και χτυπήματα από χέρια και πόδια και πρόσκρουση στο έδαφος ή άλλο σταθερό αντικείμενο. Οπως έδειξε το ιατροδικαστικό πόρισμα, χωρίς αυτά τα τραύματα ο Ζακ δεν θα είχε πεθάνει, παρά το γεγονός ότι η νεκροτομή δεν τα χαρακτήρισε άμεσα θανατηφόρα.

Ads

Όλγα Γεροβασίλη: Ηχηρή απάντηση στην καχυποψία και τη μισαλλοδοξία το πόρισμα

Κρίσιμο στοιχείο προκειμένου να ριχτεί άπλετο φως στη διαλεύκανση του τραγικού θανάτου του Ζακ Κωστόπουλου, χαρακτηρίζει το πόρισμα των ιατροδικαστών, η υπουργός Προστασίας του Πολίτη Όλγα Γεροβασίλη, με δήλωσή της στο Αθηναϊκό Πρακτορείο. Όπως δηλώνει εξάλλου η Όλγα Γεροβασίλη, το επιστημονικό πόρισμα των ιατροδικαστών δίνει τις πρώτες ηχηρές απαντήσεις, τόσο στην καχυποψία περί συγκάλυψης, όσο και στη μισαλλοδοξία και στην προσπάθεια διαπόμπευσης ενός ανθρώπου που δεν ζει πια.

Η πλήρης δήλωση της Υπουργού Προστασίας του Πολίτη:

«Το επιστημονικό πόρισμα των ιατροδικαστών αποτελεί μια σημαντική εξέλιξη στην έρευνα για να διαλευκανθεί ο τραγικός θάνατος του Ζακ Κωστόπουλου. Είναι κρίσιμο στοιχείο στην προσπάθεια να ριχτεί άπλετο φως στην υπόθεση, δίνοντας τις πρώτες ηχηρές απαντήσεις, τόσο στην καχυποψία περί συγκάλυψης, όσο και στη μισαλλοδοξία και στην προσπάθεια διαπόμπευσης ενός ανθρώπου που δεν ζει πια. Η δικαιοσύνη θα αποδοθεί».