Αδιανόητη απάντηση έδωσε ο τηλεφωνητής του 100 στην Κυριακή Γρίβα όταν εκείνη ζήτησε περιπολικό για την ασφαλή απομάκρυνσή της από το αστυνομικό τμήμα Αγίων Αναργύρων το βράδυ της Δευτέρας, με τον επίδοξο 39χρονο γυναικοκτόνο να παραμονεύει, λίγα δευτερόλεπτα πριν την σκοτώσει: «Κυρία μου, το περιπολικό δεν είναι ταξί».

Ads

Αυτό προκύπτει από την ηχητική καταγραφή της συνομιλίας, σύμφωνα με ρεπορτάζ του MEGA και τον αστυνομικό συντάκτη της εφημερίδας «Τα Νέα» και «Το Βήμα», Βασίλη Λαμπρόπουλο.

Επιπλέον, ο αξιωματικός υπηρεσίας του 100 άκουσε “ζωντανά“ την δολοφονία της 28χρονης, που διετελέσθη εν ριπή οφθαλμού.

Η συνομιλία της Κυριακής Γρίβα έλαβε χώρα αμέσως μετά την διπλή άρνηση των αρχών στην παροχή σωματοφυλακής σε πολίτη που βρίσκεται σε κίνδυνο: την πρώτη φορά που ζήτησε περιπολικό και την δεύτερη, όταν παρακάλεσε την αστυνομικό υπηρεσίας να την συνοδεύσει μέχρι το σπίτι της, που ούτως ή άλλως βρισκόταν σε πολύ κοντινή απόσταση από το αστυνομικό τμήμα.

Ads

Στο ηχητικό ντοκουμέντο η 28χρονη αρχικά ζητάει περιπολικό για να τη συνοδεύσει στο σπίτι της, με τον αστυνομικό να της απαντά κυνικά: «Κυρία μου, το περιπολικό δεν είναι ταξί». Λίγο αργότερα, και αφού ο αστυνομικός επιδίδεται σε γραφειοκρατική καταγραφή των στοιχείων, το θύμα βλέπει τον πρώην σύντροφό της και ακούγεται να λέει: «Χάνομαι, έχει έρθει εδώ…», και η επίθεση ακολουθεί στα επόμενα δευτερόλεπτα…

Διαβάστε επίσης: Γυναικοκτονία στους Αγίους Αναργύρους / Υπήρχε διαθέσιμο περιπολικό λέει η εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ – Τα ερωτήματα 

 

Η στιγμή της δολοφονίας της 28χρονης

Παράλληλα βίντεο ντοκουμέντο που έχει καταγράψει τη στιγμή της άγριας δολοφονίας της 28χρονης έξω από το αστυνομικό τμήμα στους Αγίους Αναργύρους έφερε στο φως της δημοσιότητας το MEGA.

Στο βίντεο φαίνεται καρέ καρέ η στιγμή της δολοφονίας. Όταν η κοπέλα βγήκε από το Α.Τ και καθώς μιλούσε στο τηλέφωνο με την Άμεση Δράση, είδε τον πρώην σύντροφο της να στέκεται κοντά στο τμήμα και τότε γύρισε τρέχοντας με σκοπό να ξαναμπεί μέσα και να σωθεί.

Η 28χρονη μάλιστα, ενημέρωσε τον αστυνομικό με τον οποίο μιλούσε στο τηλέφωνο πως ο δράστης βρίσκεται έξω από το τμήμα.

Δυστυχώς, όμως, δεν προλαβαίνει. Ο δράστης αρχίζει να την κυνηγάει, και την μαχαιρώνει 5 φορές.

Οι κάμερες από τα γύρω καταστήματα καταγράφουν το περιστατικό. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του ρεπορτάζ, η κάμερα του τμήματος ήταν η μόνη η οποία δεν κατέγραφε εκείνη την ώρα.