Μετά τη γυναικοκτονία έξω από το ΑΤ Αγίων Αναργύρων, κατήγγειλε παρόμοιο περιστατικό που συνέβη πριν λίγους μήνες στο Αστυνομικό Τμήμα των Αγίων Αναργύρων ο δημοτικός σύμβουλος Αγίων Αναργύρων – Καματερού Θεόδωρος Μαξούλας, μιλώντας στο OPEN.

Ads

Όπως δήλωσε ο ίδιος, «Προεκλογικά ζήτησε τη βοήθειά μου μία δημότισσα. Είναι καθήκον και της τοπικής αυτοδιοίκησης να βοηθάει και να κάνει ό,τι μπορεί για τους πολίτες. Πήγα στο ΑΤ των Αγίων Αναργύρων και αντιμετώπισα μια κατάσταση τραγελαφική».

Όπως είπε, δέχθηκε κλήση για βοήθεια από τη συγκεκριμένη γυναίκα, μετέβησαν στο Αστυνομικό Τμήμα για να καταγραφεί το συμβάν ενδοοικογενειακής βίας. «Το καθήκον της αστυνομίας ήταν να προφυλάξει την κοπέλα και εμάς που μπήκαμε στη διαδικασία να βοηθήσουμε. Περιμέναμε, κατεγράφη το συμβάν και ο καθένας στο σπίτι του (…)».

Η γυναίκα, δηλαδή, επέστρεψε στο ίδιο σπίτι με τον κακοποιητή της.

Ads

«Δεν είναι μόνο ένα γεγονός, μου έχουν τύχει 2-3 τέτοια συμβάντα»., πρόσθεσε ο κ. Μαξούλας.

 

Ο δράστης της γυναικοκτονίας της Κυριακής Γρίβα έξω από το Αστυνομικό Τμήμα των Αγίων Αναργύρων έχει λάβει προθεσμία να απολογηθεί την Πέμπτη 4/4 και κρατείται σε ψυχιατρείο.

Όπως μετέδωσε ο δημοσιογράφος του ΕΡΤNews Νίκος Κοντορούσης φαίνεται πως πριν περίπου δυο χρόνια η 28χρονη Κυριακή είχε μείνει έγκυος από τον 38χρονο φερόμενο ως δολοφόνο της και είχε αποβάλει επειδή φέρεται, σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ, να είχε κακοποιηθεί από τον ίδιο ενδεχομένως και με αυτό τον σκοπό. Η πληροφορία επιβεβαιώθηκε και από το στενό οικογενειακό περιβάλλον της κοπέλας, πρόσθεσε ο δημοσιογράφος. Σημειώνεται ότι η κηδεία της κοπέλας θα γίνει αύριο Πέμπτη (4/4).

Τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης έχει διατάξει ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Αντώνης Ελευθεριάνος, μετά τη διαβίβαση στην Ευελπίδων της δικογραφίας που έχει σχηματιστεί για τη γυναικοκτονία της 28χρονης Κυριακής Γρίβα.

Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής έρευνας θα αναζητηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες των αστυνομικών που είχαν βάρδια στο αστυνομικό τμήμα με το διερευνώμενο αδίκημα να είναι αυτό της παράβασης καθήκοντος. Ο εισαγγελέας που θα διενεργήσει την έρευνα θα αναμένει και το πόρισμα της ΕΔΕ.

Η εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ.

«Δεν υπήρχε θέμα με περιπολικό στην περιοχή, υπήρχε κι ήταν σε υπηρεσία. Το ερώτημα είναι γιατί δεν κλήθηκε το περιπολικό αυτό να συνοδεύσει την κοπέλα», είπε στον ΣΚΑΙ η εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ., Κωνσταντία Δημογλίδου.

Η ίδια δήλωσε «Γίνονται λάθη και πρέπει να το διορθώσουμε, αλλά είναι χιλιάδες οι κοπέλες και γενικά οι πολίτες που έχουν εξυπηρετηθεί σωστά στα αστυνομικά τμήματα». Σύμφωνα με την Κωνσταντία Δημογλίδου, «Η έρευνα θα φτάσει μέχρι το τέλος και θα δοθούν απαντήσεις, αν κάποιος πρέπει να έχει πειθαρχικές κυρώσεις, θα τις έχει».

Όπως αναφέρουν οι τελευταίες πληροφορίες, ο αστυνομικός που ήταν σκοπός στο Α.Τ. Αγίων Αναργύρων είχε εμπλακεί σε κύκλωμα παράνομης διακίνησης, είχε βγει σε διαθεσιμότητα η οποία είχε λήξει μετά από προσφυγή στο ΣτΕ και υπηρετούσε κανονικά στο ΑΤ Αγίων Αναργύρων.