Παύεται από τα καθήκοντα του ο διοικητής, επικεφαλής αξιωματικός του αστυνομικού τμήματος Αγίων Αναργύρων, έξω από το οποίο δολοφονήθηκε το βράδυ της Κυριακής η 28χρονη Κυριακή Γρίβα, θύμα γυναικοκτονίας.

Ads

Επιπλέον, απομακρύνθηκε ο αστυνομικός του τηλεφωνικού κέντρου που ακούγεται να συνομιλεί με το θύμα, ο οποίος ερευνάται από την ΕΛΑΣ και είναι αντιμέτωπος με ποινικές και διοικητικές ευθύνες.

Σημειώνεται ότι από την ηχητική καταγραφή της συνομιλίας, σύμφωνα με ρεπορτάζ του MEGA και τον αστυνομικό συντάκτη της εφημερίδας «Τα Νέα» και «Το Βήμα», Βασίλη Λαμπρόπουλο προκύπτει ότι ο τηλεφωνητής του 100 απάντησε στην Κυριακή Γρίβα όταν εκείνη ζήτησε περιπολικό για την ασφαλή απομάκρυνσή της από το αστυνομικό τμήμα Αγίων Αναργύρων το βράδυ της Δευτέρας, με τον επίδοξο 39χρονο γυναικοκτόνο να παραμονεύει, λίγα δευτερόλεπτα πριν την σκοτώσει: «Κυρία μου, το περιπολικό δεν είναι ταξί».

Επιπλέον, ο αξιωματικός υπηρεσίας του 100 άκουσε “ζωντανά“ την δολοφονία της 28χρονης, που διετελέσθη εν ριπή οφθαλμού.

Ads

Στο ηχητικό ντοκουμέντο η 28χρονη αρχικά ζητάει περιπολικό για να τη συνοδεύσει στο σπίτι της, με τον αστυνομικό να της απαντά κυνικά: «Κυρία μου, το περιπολικό δεν είναι ταξί». Λίγο αργότερα, και αφού ο αστυνομικός επιδίδεται σε γραφειοκρατική καταγραφή των στοιχείων, το θύμα βλέπει τον πρώην σύντροφό της και ακούγεται να λέει: «Χάνομαι, έχει έρθει εδώ…», και η επίθεση ακολουθεί στα επόμενα δευτερόλεπτα…