Με προφορική εισαγγελική εντολή, οι γονείς της 42χρονης που δολοφονήθηκε από τον εν διαστάσει σύζυγό της χθες Τρίτη (12/9) στην Καλαμαριά Θεσσαλονίκης, αναλαμβάνουν την προσωρινή κηδεμονία των δύο παιδιών.

Ads

O 38χρονος αστυνομικός, δράστης της εν ψυχρώ δολοφονίας και πατέρας των δύο αγοριών, μετά τη γυναικοκτονία έβαλε τέλος στη ζωή του με το ίδιο όπλο που πυροβόλισε θανάσιμα την 42χρονη.

Για το ζήτημα της οριστικής κηδεμονίας των δύο αγοριών 12 και 14 ετών, που βρίσκονταν στο σχολείο τη στιγμή της δολοφονίας, θα αποφανθούν οι δικαστικές αρχές μετά τις σχετικές εκθέσεις κοινωνιολόγων. Aπό την πρώτη στιγμή στο σχολείο των δύο παιδιών μετέβησαν παιδοψυχολόγοι της ΕΛΑΣ για τη στήριξή τους.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.:

«Πρωινές ώρες σήμερα (12-09-2023) αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, μετέβησαν άμεσα στην περιοχή της Καλαμαριάς έπειτα από κλήση στο Κέντρο της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης σχετικά με πυροβολισμούς από προερχόμενους από το εσωτερικό πολυκατοικίας.

Ads

Κατά την άφιξη των αστυνομικών βρέθηκε νεκρή στο διάδρομο έξωθεν της εισόδου του διαμερίσματός της, 42χρονη ημεδαπή, ενώ πλησίον της εντοπίστηκε επίσης νεκρός, ο 38χρονος ημεδαπός πρώην σύζυγός της.

Όπως προκύπτει από την αστυνομική έρευνα, στο προαναφερόμενο σημείο, ο 38χρονος έβαλε με κυνηγετικό όπλο σε βάρος της 42χρονης τραυματίζοντάς τη θανάσιμα και στη συνέχεια αυτοπυροβολήθηκε, με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του.

Στο σημείο μετέβη συνεργείο της Υποδιεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος και Ιατροδικαστής του Α.Π.Θ., ενώ Ψυχολόγοι του Κεντρικού Ιατρείου Θεσσαλονίκης συνέδραμαν παρέχοντας ψυχολογική υποστήριξη στα ανήλικα τέκνα τους.

Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης».