Πράξη έγιναν οι φραστικές απειλές του 38χρονου αστυνομικού στην Καλαμαριά Θεσσαλονίκης, που το πρωί της Τρίτης 12 Σεπτεμβρίου πυροβόλησε και σκότωσε την 42χρονη πρώην σύζυγό του και στη συνέχεια αυτοκτόνησε.

Ads

Όταν οι αστυνομικοί μπήκαν στο διαμέρισμα όπου εκτυλίχθηκε η γυναικοκτονία και η αυτοκτονία, αντίκρισαν δράστη και θύμα μέσα στα αίματα. Η 42χρονη γυναίκα ήταν πυροβολημένη από καραμπίνα στην περιοχή της κοιλιάς, ενώ ο 38χρονος αστυνομικός είχε αυτοπυροβοληθεί στο κεφάλι, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες. Η κλήση στην αστυνομία έγινε στις 8:15.

Μαρτυρίες αναφέρουν ακόμη ότι ο αστυνομικός φέρεται να περίμενε να φύγουν τα παιδιά με το σχολικό λεωφορείο και στη συνέχεια ανέβηκε στο διαμέρισμα όπου διέμενε η 42χρονη με τα παιδιά τους.

Σύμφωνα με τον στενό φίλο της οικογένειας του δράστη, ο ίδιος είχε εκφράσει την πρόθεσή του να σκοτώσει την πρώην σύζυγό του, με την οποία είχαν πάρει συναινετικό διαζύγιο. «Έλεγε στον πατέρα του “εγώ θα την σκοτώσω”», αποκάλυψε ο μάρτυρας, που μίλησε στους δημοσιογράφους.

Ads

Τι αναφέρει η ΕΛ.ΑΣ.

Πηγές της ΕΛ.ΑΣ. αναφέρουν ότι ειδικοί ψυχολόγοι μετέβησαν από την πρώτη στιγμή στο σχολείο που φοιτούν τα δύο παιδιά για τη στήριξή τους και πως δεν υπήρχε κάποια καταγγελία για ενδοοικογενειακή βία, απειλές ή βίαιη συμπεριφορά.

Οι ίδιες πηγές σημειώνουν ότι το 2023, το ζευγάρι χώρισε με συναινετικό διαζύγιο, με το οποίο ρυθμίστηκαν οι μέρες και ώρες που θα βλέπει τα παιδιά.

Παράλληλα, όπως έγινε γνωστό, ο εν λόγω αστυνομικός υπηρετούσε σε υπηρεσία γραφείου, στην Υποδιεύθυνση Τεχνικών Εφαρμογών Βορείου Ελλάδος. Του είχε αφαιρεθεί το υπηρεσιακό όπλο όπως προβλέπεται στις περιπτώσεις αυτές.

Η τοποθέτησή του σε υπηρεσία γραφείου οφείλεται σε πρόβλημα τενοντίτιδας που αντιμετώπιζε, κατά τις ίδιες πηγές, οι οποίες αναφέρουν ακόμη ότι η καραμπίνα (κυνηγετικό όπλο) με την οποία τελέστηκαν το έγκλημα και η αυτοκτονία βρισκόταν νομίμως στην κατοχή του αστυνομικού. Στο σημείο του εγκλήματος δεν βρέθηκε κάποιο σημείωμα, ενώ θα ερευνηθεί και η οικία του αστυνομικού.

Η επίσημη ανακοίνωση της αστυνομίας

«Πρωινές ώρες σήμερα (12-09-2023) αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, μετέβησαν άμεσα στην περιοχή της Καλαμαριάς έπειτα από κλήση στο Κέντρο της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης σχετικά με πυροβολισμούς από προερχόμενους από το εσωτερικό πολυκατοικίας.

Κατά την άφιξη των αστυνομικών βρέθηκε νεκρή στο διάδρομο έξωθεν της εισόδου του διαμερίσματός της, 42χρονη ημεδαπή, ενώ πλησίον της εντοπίστηκε επίσης νεκρός, ο 38χρονος ημεδαπός πρώην σύζυγός της.

Όπως προκύπτει από την αστυνομική έρευνα, στο προαναφερόμενο σημείο, ο 38χρονος έβαλε με κυνηγετικό όπλο σε βάρος της 42χρονης τραυματίζοντάς τη θανάσιμα και στη συνέχεια αυτοπυροβολήθηκε, με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του.

Στο σημείο μετέβη συνεργείο της Υποδιεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος και Ιατροδικαστής του Α.Π.Θ., ενώ Ψυχολόγοι του Κεντρικού Ιατρείου Θεσσαλονίκης συνέδραμαν παρέχοντας ψυχολογική υποστήριξη στα ανήλικα τέκνα τους.

Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης».