«Λυπάμαι πολύ για την απόφαση του κ. Βενιζέλου. Στη θέση του θα διεκδικούσα τον σταυρό και την αξιολόγηση των ψηφοφόρων», δήλωσε, μιλώντας στον AΝΤ1, η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά στον απόηχο της αποχώρησης του πρώην προέδρου Ευάγγελου Βενιζέλου από το κόμμα.

Ads

Για την επιλογή να μη θέσει τον Ευάγγελο Βενιζέλο επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας η Φώφη Γεννηματά είπε: «Έκρινα ότι το προφίλ του κ. Βενιζέλου δεν ταιριάζει με το μήνυμα που θέλω να στείλω στους προοδευτικούς ψηφοφόρους, στους απογοητευμένους από τον ΣΥΡΙΖΑ. Πρόσθεσε ότι η θέση του επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας δεν συμβολίζει τη θέση που είχε κάποιος στο παρελθόν, αλλά αυτά που θα κάνει στο μέλλον ενώ τόνισε ότι τίθεται ζήτημα ηθικής.

«Υπάρχει ένα ζήτημα ηθικής στην πολιτική, τα στελέχη αξιολογούνται για την ηθική τους σε κάθε φάση και ειδικά πριν τις εκλογές», ανέφερε η κ. Γεννηματά, ενώ όταν ρωτήθηκε για την αντίδραση και του Κώστα Σημίτη, η απάντηση ήταν σε υψηλούς τόνους: «Είμαι πρόεδρος και έκανα μια επιλογή… Δεν συναποφασίζουμε. Σέβομαι τον κ.Σημίτη, τον έχω στηρίξει σε όλα τα ανήθικα και ανέντιμα έχουν ακουστεί εις βάρος του, αλλά δεν είναι πρόεδρος κι ο κ. Ανδρουλάκης είναι Ευρωβουλευτής και περιμένουμε να κάνει τη δουλειά του στην Ευρωβουλή. Άλλος είναι πρόεδρος και άλλος έχει την ευθύνη την οποία αναλαμβάνω. Κι όποιος θολώνει αυτό το μήνυμα έχει μεγάλη ευθύνη γιατί αυτό που έγινε ήταν μόνο την αρχή. Κι όποιος δημιουργεί εσωστρέφεια και πρόβλημα στο ΚΙΝΑΛ εμποδίζει το οριστικό τέλος του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν γινόμαστε εμείς ουρά του ΣΥΡΙΖΑ…». Στην επισήμανση πως αυτή της η δήλωση ακούγεται ως προειδοποίηση και για άλλες διαγραφές, η Φώφη Γεννηματά σημείωσε: «Δεν ξεκινάω ένα αγώνα με διαγραφές, αλλά με ξεκαθάρισμα για το που βρισκόμαστε. Κανένας δεν θα παίξει με την παράταξη».

Σχετικά με το εάν θα συνεργαστεί με τη ΝΔ μετεκλογικά εφόσον προκύψει τέτοια περίπτωση στην επόμενη των εκλογών, η Φώφη Γεννηματά άφησε ανοιχτό αυτό το ενδεχόμενο, ενώ αντίθετα απέκλεισε οποιοδήποτε ενδεχόμενο συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ. Συγκεκριμένα όταν ρωτήθηκε αν είναι εν δυνάμει εταίρος της ΝΔ
απάντησε: «Αυτό θα ξεκαθαρίσει την επόμενη μέρα των εκλογών και όχι σήμερα. Δεν μπορούμε τώρα να ξεκαθαρίσουμε ποια θα είναι η επόμενη κυβέρνηση. Οι κάλπες δεν στήνονται για πλάκα, αλλά για να μιλήσει ο ελληνικός λαός και κανένα κόμμα δε μιλάει από πριν για συνεργασίες. Έχουμε πρόγραμμα και όλοι ξέρουν τι θέλουμε για τον τόπο».